Što učiniti kada vam se rastopi šminka?

| Beauty |

Ostavili ste svoj omiljeni ruž preblizu izvoru topline i sada se cijeli rastopio? Ili se vaš omiljeni korektor u stiku prepolovio na pola usred korištenja? 

Ne trebate ih odmah otpisati i baciti u smeće.

U nastavku vam donosimo neke korisne savjete kako spasiti omiljenu šminku za samo nekoliko minuta.

Ruž za usne

Ako je ruž odlomljen, prvo nježno spojite odlomljeni dio nazad. Zatim pređite upaljačem preko dijela gdje je ruž oštećen kako bi se dijelovi spojili nazad. Ostavite ga u zamrzivaču sat vremena prije korištenja. Ako je ruž toliko rastopljen da ga ne možete sastaviti nazad, pokušajte ga prebaciti u neku praznu posudicu i ostavite ga u hladnjaku preko noći kako bi sljedećeg dana od njega napravili novi ruž.

Korektor

Ako je u stiku, jednako ga tretirajte kao i ruž te stopite komade nazad zajedno. Ako je u paleti ili u posudici, zagladite oštećeni dio uz pomoć stražnje strane žlice i ostavite ga u hladnjaku sat vremena. Čudo!

Rumenilo ili sjenilo

Dodajte par kapi fiziološke otopine u rastopljen (ili razbijen!) proizvod te ga dobro promiješajte uz pomoć čačkalice. Tako će te proizvodu vratiti vlažnost koja je vjerojatno nestala bez da utječete na pigmentaciju ili kvalitetu proizvoda. Zagladite površinu sa stražnjom stranom žlice i ostavite ga u hladnjaku cca sat vremena prije korištenja.
Olovka ili eyeliner za oči
Ako imate vremena, stavite ga u frizer preko noći da ga ponovno namjestite. Ako vam se žuri i odmah vam treba vaša olovka, ubacite ju u čašu ledene vode i postići ćete jednak rezultat, samo brže. Ne brinite, olovka ili eyeliner obloženi su voskom i ništa se neće dogoditi formuli.