Što učiniti kada nanesemo previše šminke?

| Beauty |

 Više je manje - pravilo je koje posebice vrijedi u svijetu ljepote. Nema ništa gore od inače savršenog makeup looka kojeg ste u potpunosti uništili pretjeranom količinom bronzera na obrazima. U slučajevima kad, iz nekog razloga, pretjerate s nanošenjem šminke na lice, ne brinite - imamo rješenje za vas! Samo se sjetite ovih brzih i jednostavnih savjeta i bez problema spasite svoj look...

1. Tekući puder

Ako vam lice zbog prevelike količine pudera počne izgledati kao maska samo je jedno rješenje - običnom maramicom lagano pređite preko lica, posebice oko nosa, brade, linije čeljusti i linije kose. Ako je situacija ozbiljnija od toga, možete nanijeti lagani sloj hidratantne kreme kako bi omekšali već postojeći puder na licu.

2. Rumenilo i bronzer

Ako je problem u prevelikoj pigmentaciji, maramica vam neće biti dovoljna. Na spužvicu za šminkanje stavite malo hidratantne kreme i utapkajte ju na zahvaćeno područje. Tako ćete smanjiti boju bez da je potpuno izgubite ili uklonite.

3. Tuš za oči

Nanošenje tuša neprestana je borba između vas i četkice. I ponekad, četkica pobijedi. Kada se to dogodi - imate dvije opcije ( i obje uključuju štapiće od vate). Opcija br.1: prihvatite što se napravili; iskoristite štapić od vate kako bi razmazali liniju tuša i pravite se da ste htjeli taj "umrljani" izgled. Opcija br.2: obrišite tuš s bazom za šminku. Štapić od vate natopite bazom i očistite tuš u nekoliko glatkih poteza. Nemate makeup bazu pri ruci? Korektor je sljedeća najbolja opcija.

4. Ulje za kosu

Kad pretjerate s uljem za kosu, koristite papirnate ručnike (koji će upiti nešto ulja) kako bi ste smanjili štetu. Nakon toga nanesite šampon za suho pranje ili baby puder na kosu koji će ukloniti preostale tragove ulja. Ako ni to ne pomaže, zavežite kosu u konji rep!

5. Losion za samotamnjenje

Neželjenih linija od losiona za samotamnjenje najbolje ćete se riješiti trljanjem limuna na mjesta na kojima ih primjećujete. Nakon toga lagano tapkajte po tom mjestu s vlažnim ručnikom koji ste poprskali sodom bikarbonom. Ako ni to ne pomaže, uskočite u toplu kupku i obavite detaljan piling cijelog tijela! Nakon pilinga namažite se uljem za tijelo koje će razblažiti pigmente na koži. Rezultat neće biti savršen, ali vidljivo će smanjiti rezultat losiona.

6. Parfem

Osim tuširanja samo je jedna stvar koja će smanjiti miris parfema - alkohol. Natopite blazinicu alkoholom i lagano tapkajte na mjestu na kojem ste pretjerali s parfemom. Na početku će miris biti užasno jak, ali s vremenom će ublažiti parfem i dobiti ćete efekt kakav ste i htjeli.