Što trebate znati o laserskom uklanjanju dlačica?

| Beauty |

 

Uklanjanje dlačica laserom ima puno prednosti, ali i neželjenih efekata koje je važno znati.

Laserska epilacija je jedna od najpopularnijih metoda za uklanjanje dlačica jer nudi trajnije rješenje nego obična depilacija ili brijanje, a rezultati, uz održavanje, mogu trajati godinama. 

S obzirom na visoku cijenu, istražili smo sve što trebate znati o uklanjanju dlačica laserom. U nastavku vam donosimo najvažnije činjenice.

Nisu sve dlačice povoljne za tretman

Laser djeluje samo na tamne dlačice, a ostatak kože ostavlja neoštećenom, uključujući svijetle i tanke dlačice na koje- ne djeluje.

Brijanje dlačica prije tretmana

Ako ste krenuli na lasersku epilaciju, važno je da budete svježe obrijani. Laser može izazvati blagu iritaciju I miris spaljenih dlačica pa je važno dlačice što temeljitije obrijati.

Izbjegavanje sunca

Prije i poslije tretmana je jako važno izbjegavati sunce. Ako već imate preplanuli ten, pričekajte da boja izblijedi kako bi bila što veća razlike boje kože i boje dlačica.

Strpljenje će se isplatiti

Potrebno je dva do tri tjedna nakon prvog tretmana da biste vidjeli prve rezultate, a osam do dvanaest tretmana da vidite konačni rezultat. Morate biti disciplinirani i ne preskakati tretmane jer su folikuli dlaka u različitim fazama rasta pa je važno dlačice spržiti na vrijeme.

Dodatni tretmani

Većina žena koja je završila s laserskom epilacijom svjedoči o trajnom uklanjanju dlačica, ali se dlačice mogu vratiti pa su često potrebni dodatni tretmani.