Što trebate promijeniti u svojoj beauty rutini kada padnu temperature?

| Beauty |

Kada padnu temperature, nemojte zaboraviti svojoj koži posvetiti jednaku pažnju kao i toploj odjeći.

Zaštita kože lica i ruku iznimno je važna i potrebna jer zbog niskih temperatura, lako može doći do dehidratacije kože.

U nastavku vam donosimo 6 savjeta za pravilnu njegu kože zimi.

Hidratantna krema

Prva stvar koju trebate promijeniti u svojoj beauty rutini kada padnu temperature je jednostavne hidratantne kreme zamijeniti s bogatijim formulama kako koža ne bi postala suha i ljuskava.

Čistač lica

Također je važno da svoj uobičajeni čistač lica zamijenite onim koji ima kremastu teksturu ili je ujedno i balzam, kako bi dubinski hidrirali kožu, nahranili je i omekšali.

SPF

Iako vam se čini da nema opasnosti od utjecaja od štetnih sunčevih zraka jer nisu vidljive golim okom, nemojte zaboraviti svaki dan nanijeti proizvode sa zaštitnim faktorom od 30 do 50 kako bi svoju kožu dodatno zaštitili svoju kožu od negativnih posljedica sunčanih zraka.

Brzinski tuš umjesto kupke

Zaboravite ne duge kupke više od jednom tjedno.Tuširajte se kratko te redovnim pilingom uklonite mrtve stanice kože.

Losion za tijelo

Što se tiče tuširanja, jako je važno da unutar prvih nekoliko minuta nakon tuširanja obvezno nanesete omiljeni losion za tijelo ili ulje, kako bi zaključali vlagu u dubinskim stanicama kože.

Njega ruku

I za kraj, ono što većina nas zaboravlja – njega ruku. Vaše ruke su uz vaše lice najizloženiji dio tijela te ih je zato neophodno njegovati i na njih nekoliko puta dnevno nanositi kremu sa SPF faktorom.