Što trebate jesti za sjajniju i blistaviju kožu?

| Beauty |

 

Vitamin E je vrhunski sastojak u kremama za kožu, ali hrana je najbolji način da ga unesete.

Voće je bogati izvor vlakana i vitamina, osnažuje organizam i čini nas energičnim, a k tome ima i izuzetno korisne efekte za izgled kože.

U nastavku vam donosimo popis voća koje vam može pomoći u namjeri da imate zdravu i blistavu kožu.

Banane

Banane su veoma hranjive za kožu jer sadrže vitamine B i C, a također su bogat izvor kalija, koji omekšava, zateže i tonizira kožu. Od njih se može napraviti kaša koja se na lice može nanijeti poput maske.

Trešnje

Trešnje sadrže minerale i vitamine koji hrane kožu. Imaju antiupalne efekte i pomažu u zacjeljivanju kože i smanjuju iritacije. One pomažu i u slučajevima oštećenja kože nastalih pretjeranim izlaganjem UV zrakama.

Šipak

Šipak ima izvrsna svojstva koja su korisna u njezi kože, hidratizira je i djeluje kao snažan antioksidans. Osim toga, on pomaže koži da zadržava vlagu i potiče proces obnavljanja stanica, dok usporava nastanak znakova starosti.

Mango

Mango je bogat vitaminima A i C, koji doprinose toniziranju i podmlađivanju kože. On usporava nastanak znakova starenja kože i omekšava je. Kaša od manga se nanosi na lice koje ostaje mekano i sjajno, a pogodan je za sve vrste kože.

Naranče

Naranča je baš poput limuna izuzetno bogata vitaminom C. Može se koristiti u voćnim maskama, a kora naranče se može skupljati i sušiti na suncu te se potom pretvoriti u puder i dodavati maskama za lice. Ona čisti i osvježava kožu, a narančin sok se također može dodavati u maske za lice i ruke. Trljanje kore po koži doprinosi zdravlju kože i zateže je.

Jagode

Jagode su moćni antioksidansi i sprečavaju oštećenja na koži nastala oksidacijom koja dovode do pojave znakova starosti, poput linija, bora i opuštanja kože. Za izradu maske ih je potrebno izgnječiti i nanijeti na lice, a potom nakon 20 minuta ukloniti i oprati lice mlakom vodom.

 

Jabuke

Jabuke odlično toniziraju kožu i zatežu je, a osim toga i stimuliraju cirkulaciju na njenoj površini. Jabuke imaju i antioksidantna svojstva. Jabučni ocat je koristan i za kosu, a sprječava i nastanak peruti.