Što sve trebate znati o medicinskoj masaži?

| Beauty |

Masaža

Živimo u vrijeme stalno prisutnog stresa, prisilnih položaja u kojima radimo 8 i više sati, a metode relaksacije su nam vrijeme koje provodimo pred TV-om ili spavajući i odmarajući se na „starom dobrom“ jastuku. Posljedica takvog stila života su ukočen i bolan vrat, bolovi u leđima ili križobolja koji pogađaju sve više osoba. Medicinska masaža može riješiti ili umanjiti simptome koje osjećate.

Masažom se potiče dubinska i površinska cirkulacija napetih mišića, istežu se mišićna vlakna i potiče se razgradnja nakupljenih mlječnih kiseline – miogeloza. Ponekad je napetost mišića toliko jaka da uzrokoje glavobolje zbog pritiska na krvne žile u vratu te se time smanjuje oksigenacija u mozgu.

Medicinska masaža treba trajati 25-45 min, tkivo se treba polako zagrijavati odnosno pritisak se treba postepeno povečavati. Nakon masaže vam nipošto nebi smjele ostati modrice, a pritisak bi trebao biti na granici ugode i boli koji bi svakom sljedećom masažom trebao biti sve ugodniji.

Kada osjetite ruke masera kako prolaze kroz dubinske mišiće vrata i leđa, a osjećaj je pritom ugodan, onda vam više ne treba medicinska masaža, tada je to klasična ili sportska masaža. Svaki maser ima svoju tehniku medicinske masaže, premda su one veoma slične možda ćete htjeti probati nekoliko ruku prije nego se odlučite za svog masera / maserku.

Učestalost odlazaka na masažu bi u prosjeku trebalo biti 2-3 puta mjesečno ukoliko nemate većih problema s napetošću vrata i leđa. Kada bi prihvatili medicinsku masažu kao kulturu življenja i nešto neophodno za naše zdravlje, mogli bi na vrijeme spriječiti neke puno ozbiljnije probleme s kralježnicom i pravilnim držanjem  cijelog tijela. 

U Physiosportu, u drugačijem i jedinstvenom centru koji sinergistički radi na polju estetike, fizioterapije, kineziterapije, rehabilitacije i osobnog treninga, stručnjaci maseri pružaju i usluge ove masaže.