Što sve trebate znati o kremama za područje oko očiju?

| Beauty |

Prve bore formiraju se u slojevima kože puno prije nego što one nama postaju vidljive.

Upravo zato je izrazito važno u svoju beauty rutinuna vrijeme uvesti kreme protiv bora, pogotovo one za osjetljiva područja kao što je koža oko očiju.

Koža na području oko očiju izrazito je nježna i tanka te sadrži manje masnoća nego ostatak kože lica pa zato to područje zahtjeva posebnu njegu.

Koža oko očiju je područje na kojem su vidljivi prvi znakovi staranja, koje se svi trudimo odgoditi, pa je jako bitno u svojoj kozmetičkoj torbici imati ispravnu kremu za područje oko očiju za vaš tip kože.

Ako ste već u tridesetima ova vrsta krema je obavezna, a ako ste nešto mlađi izaberite kremekoje hidratiziraju ovo osjetljivo područje.

Kreme za područje oko očiju nisu rezervirane samo za žene u zrelijim godinama.

Naime, stručnjaci tvrde kako je takve kremenajbolje početi koristiti što prije, u ranim dvadesetima,  jer će lagana hidratantna kremaučinit kožu elastičnom i odgoditi prve bore, a osim toga ublažit će i podočnjake.

Kao i svaka krema, krema za područje oko očijuodređuje se prema nizu faktora, između ostalog, godinama, mimici, suhoći kože te trenutnom stanju bora.

Na nju nije potrebno potrošiti tisuće kuna, a u večernjoj varijanti ili varijanti bez šminke uvijek možete koristiti ulje divlje ruže ili ulje smilja koji su iznimno učinkoviti u borbi protiv starenja, te se ujedno najčešće nalaze na deklaracijama proizvoda protiv bora.

Budite nježni prema svojoj koži, a kada na kožu nanosite bilo koji proizvod osigurajte da pokreti vaših ruku budu lagani i smireni te izaberite blage odstranjivače šminke za područje oko očiju, ali i za cijelo lice.