Što stanje kože otkriva o vašem organizmu?

| Beauty |

Stanje vaše kože može otkriti nekoliko važnih stvari o zdravlju i stanju organizma.

Kao najveći organ tijela (i najizloženiji!), koža nam služi kao zaštita, ali i šalje znakove o našem zdravlju i navikama.

U nastavku vam donosimo 4 stanja kože na koje trebate pripaziti i kako ih tretirati.

Prištići oko usana

Ako dobivate prištiće oko usana, previše dirate lice prljavim rukama. Cijeli donji dio lica jako je podložan bakterijskim infekcijama. Razmislite o ovome sljedećeg puta kad naslonite bradu na dlanove, a prije nekoliko ste minuta primjerice dirali novčanice.

Grubi obrazi

Ako su vam obrazi jako grubi, vrlo ste vjerojatno bili izloženi jače zagađenom zraku. Prljavi, gradski zrak može uzrokovati promjene na koži, posebice na i oko obraza. Svakako zaštitite lice od utjecaja smoga: svakog jutra nanesite serum ispod kreme sa zaštitnim faktorom i obavezno uvečer dobro očistite lice.

Masno čelo

Ako vam je čelo masnije nego inače, previše čistite kožu. Da, postoji i takvo stanje, čak i tijekom vrućih, znojnih mjeseci. U stvari, za većinu ljudi, čišćenje lica češće od jedanput dnevno može prouzročiti štetu na koži zbog čega će koža proizvesti još više ulja i masti.

Suha koža ispod očiju

Ako vam je koža ispod očiju suha, ne pijete dovoljno vode. Dehidracija je razlog zašto vaša koža oko očiju postaje ekstremno suha, zategnuta i gruba. Srećom, rješenje je jako jednostavno i logično: odmah posegnite za čašom vode! Osam časa vode dnevno i odmah ćete osjetiti razliku.