Što se prvo nanosi - puder ili korektor?

| Beauty |

 

Na ovo tehničko makeup pitanje mnoge žene ne znaju odgovor, pa smo vam ga odlučili detaljno obrazložiti.

Korektor je jedan od najvrijednijih make-up proizvoda jer prekriva sve: od bubuljica i upala, pa do tamnih podočnjaka. Ne postoji problem koji ovaj proizvod ne može barem ublažiti. Jedna od najčešćih dilema prilikom korištenja korektora je nanosi li se prije ili poslije tekućeg pudera?

U nastavku vam donosimo prednosti i mane kod oba načina aplikacije korektora.

Korektor prije tekućeg pudera

Većina nas za svakodnevno šminkanje prvo nanosi korektor pa tek onda puder i podlogu. Kada počnete šminkanje korektorom, kompletan izgled šminke je više glowy. Kada dobro nanesete kvalitetan korektor na sve ožiljke od akni i mrljice, shvatit ćete da vam tekući puder možda nije ni potreban. Pokrivna moć na koži je slabija, ali se fokusira na problematične regije.

Još jedan razlog da nanesete korektor prije pudera je to što takav redoslijed sprječava korektor uvuče u fine linije i bore. To se najčešće događa kada korektor nanesete preko pudera, na kraju šminkanja. Kada ste nanijeli korektor ispod očiju, pričekajte nekoliko trenutaka da se osuši prije nego što krenete sa puderom..

Korektor poslije tekućeg pudera

Vizažisti savjetuju da prvo nanesete tekući puder na cijelo lice, posebice ako želite da prekriti akne ili druge ožiljke po licu. Nanošenje korektora nakon pudera vam pomaže da se fokusirate na problematične regije lica. Kada korektor nanosite poslije pudera, možete vidjeti gdje vam je potrebno posvijetljivanje.

Na ovaj način možete nadograditi pokrivnu moć šminke na podočnjacima I problematičnim regijama te postići besprijekorni finiš.