Što napraviti kada krene gubitak volumena kože?

| Beauty |

Zrele godine

Uz bok gubitku gustoće kože ide gubitak njenog volumena protiv kojeg se zvijezde bore 'ozloglašenim' filerima odnosno injekcijama tvari koje privremeno popravljaju postojeće stanje, ali im efekt varira od osobe do osobe i nose rizik alergijskih reakcija i formiranja kvrgavih potkožnih nakupina. Sigurnije rješenje je pravovremena njega preparativom koja omogućava taj efekt na prirodniji način, no prvo treba razumjeti kako do problema dolazi.

Više čimbenika pridonosi gubitku volumena kože i starenju:

  • U gornjem sloje kože, epidermisu, proizvodi se manje lipida te se usporava obnavljanje stanica. Stanice kože proizvode manje hijaluronske kiseline koja im pomaže u zadržavanju vlage. Rezultat: gruba i suha koža.
  • U sljedećem sloju kože, dermisu, smanjuje se količina kolagena za 1% svake godine. Rezultat: koža postaje manje elastična, a konture lica gube definiciju.
  • Subdermalni sloj, najdublji sloj masnoga tkiva kože, istanjuje se uzrokujući pritom promjenu u definiciji kontura lica. Rezultat: 'ispijeni' obrazi.

 Ovi efekti poznati su i kao obrtanje „trokuta ljepote“, ideala mladenačkog, atraktivnog izgleda kojeg krase visoke jagodice, čvrsta i jasno definirana čeljust te glatka, zategnuta koža. Prilikom obrtanja trokuta lice poprima 'tužan' izgled zbog mlohavije kože, kutova usana okrenutih prema 'dolje', proširene linije čeljusti i ravnijih obraza.

Kako bi koži vratili volumen i zaustavili obrtanje trokuta ljepote, Eucerin znanstvenici pretočili su godine istraživanja u Eucerin Volume-Filler njegu. Uz sinergiju koncentrata, kreme za područje očiju i krema za dnevnu i noćnu njegu lica, Eucerin Volume-Filler njega posredstvom tri aktivna sastojka, magnolola, oligo-peptida i hijaluronske kiseline vraća volumen, učvršćuje kožu i redefinira konture lica.

Eucerin Volume-Filler njega

Hijaluronska kiselina već je odavno poznata kao dobrodošao sastojak svih anti-age i proizvoda za hidtratizaciju. Ova molekula prisutna je u mnogih tkivima diljem tijela, a njena primarna funkcija je privlačenje i vezivanje vode čime stanicama u slojevima povećava volumen što stvara efekt zaglađene kože koja je istodobno dubinski hidratizirana. U kombinaciji s magnololom, ekstraktom magnolije, koji povećava broj i veličinu stanica koje koži daju volumen te peptidima, fragmentima proteina čija je funkcija poticanje obnove stanica, može se preduhitriti propadanje kolagena u dermisu i kontinuiranom njegom postići optimalne rezultate.