Što nam tijelo pokušava reći iznenadnim bubuljicama na licu?

| Beauty |

Ponekad imate najbolje namjere s vašom kožom i isprobali ste puno različitih losiona i krema, ali i dalje vam se čini da se ne možete riješiti bubuljica na licu. Prije nego što u potpunosti odustanete, razmislite o ovim (ne tako čestim) razlozima zašto vam je koža odjednom sklona prištićima i još važnije - što možete učiniti po tom pitanju!

NE ISPIRETE LICE DOVOLJNO

Jeste li znali da vaše lice treba dvostruko čišćenje? To znači da i nakon korištenja gelova za pranje lica trebate još jednom oprati lice od istog gela. Ako ga u potpunosti ne uklonite s lica, čestice gela mogu vam se uvući pod gornji sloj kože i prouzročiti neuravnoteženu pH vrijednost. Čitaj: nastanak bubuljica.

IMATE PROBLEMA S HORMONIMA 

Promjena razine hormona može biti jedan do razloga iznenadnog nastanka bubuljica. Ako sumnjate na ovaj razlog, svakako se posavjetujte s doktorom ili ginekologom. 

TJELOVJEŽBA

Znojenjem se mijenja proizvodnja sebuma, zbog čega može doći do začepljenja pora. Najvažnija stvar je skinuti šminku prije bilo kakvog oblika tjelovježbe i riješili ste svaki potencijalni problem!

KORISTITE PRLJAVE ČETKICE ZA ŠMINKU

Toliko smo puta već pričali o ovome da i vrapci na grani znaju koliko je važno pravilno i redovito čistiti makeup četkice i spužvice. Sve što vam treba je topla voda i antibakterijski sapun - razlika će biti ogromna!

4 razloga zašto MORATE redovito čistiti četkice za šminku
4 razloga zašto MORATE redovito čistiti četkice za šminku

 

TREBATE STIMULIRATI LIMFNI SUSTAV

Kada masirate kožu prirodno "tjerate" loše stvari van i radite mali detox kože. Pokušajte lagano masirati lice svakog jutra uz pomoć omiljenog ulja i vaš limfni sustav lakše će se rješavati toksina. 

ALERGIJE

Možda imate reakciju na deterdžent, šampon ili tekući puder. Obratite pažnju na vrijeme kad vam se javljaju bubuljice i jeli moguće da su povezane s nečime što svakodnevno koristite na tijelu. 

 

PRLJAVI TELEFON

Na telefonu se nalaze abnormalne količine bakterija što itekako može utjecati na izgled vaše kože. Redovito dezinficirajte telefon i spriječite nastanak neželjenih bubuljica.

PROBLEM S PROBAVNIM SUSTAVOM

Bakterije u probavnom sustavu mogu utjecati na sve druge dijelove tijela, uključujući bubuljice na licu. Ako imate problem s bakterijama u crijevima i primjećujete da ste naduti više nego inače, možda biste trebali krenuti piti probiotike.