Što jesti kako biste imali zdravu kosu?

| Beauty |

Ne treba ni spominjati koliko novca na šampone, regeneratore i serume potroše oni kojima je stalo do zdravlja njihove kose, no, to je moguće postići i s hranom, koju je potrebno konzumirati svakodnevno. Danas vam donosimo namirnice koje će vam pomoći da imate zdravu i sjajnu kosu, a one su:

Jaja

Jaja sadrže poseban vitamin pod nazivom biotin, koji potiče rast  i pomaže u obnovi folikula kose, tako da je rezultat jača, zdravija i ljepša kosa. Međutim, nedostatak biotina dovodi do suhe i tanke kose, koja je sklona pucanju. Jaja također doprinose zdravlju tjemena.

Zeleno povrće

Zeleno povrće poput brokule i špinata sadrži vitamine A i C, koji obnavljaju kosu. Oni djeluju kao regeneratori te osiguravaju ulja, koja su potrebna za obnavljanje i rast kose. Radi se o prirodnim uljima, zbog kojih će vaša kosa biti zdrava i sjajna.

Jagode

Jagode su bogate vitaminom C, koji pomaže pri apsorpciji željeza. Željezo je važno za zdravlje i rast kose. Samo nekoliko pojedenih jagoda dnevno biti će veoma korisno za zdravlje vaše kose.