Stvari koje su neophodne za savršenu kožu

| Beauty |

Instagram/@amandakhamkaew

Lijepa i glatka koža je san svake žene, ali ponekad ni uz sav trud to ne možemo postići jer nismo svjesni koje su stvari neophodne za blistavu kožu.

Većina nas potroši gomilu novca na skupe kozmetičke preparate jer smo uvjerene da nam je baš taj proizvod potreban za našu kožu.  No, za njegovanu kožu su važni i neki drugi faktori.

Donosimo vam 3 stvari koje su neophodne našoj koži kako bi bila zdrava i lijepa:

Voda
Sigurno ste dosad bezbroj puta čuli kako je voda je neophodna zdravlje vaše kože, ali nažalost mnogi od nas to često zaboravljaju. Kožu moramo redovito hidrirati jer voda pruža sjaj, glatkoću i zdravlje koži. Podsjetite sami sebe da svakoga dana u svoj organizam unesete barem dvije litre vode, hidrirajte kožu i napunite tkiva.

Opuštanje
Jedna od najvažnijij stvari koje vaša koža treba je malo vremena za opuštanje. Stalna opterećenost može ostaviti grube tragove na vašoj koži. Nedostatak sna, umor i stres se primijete na koži. Naspavajte se i odmorite pa će vaša koža biti mekša, opuštenija i duboko zahvalna.

Vježbanje
Možda ne mislite da vježbanje ima bilo kakve veze s vašom kožom, ali griješite. Dobar trening, održavanje forme i stalna fizička aktivnost daju vašoj koži zdrav i blistav sjaj. Nemojte zaboraviti da je koža ogledalo njege i zdravog života.