Što je brazilska maderoterapija i zašto je bolja od klasične

| Beauty |

Brazilska maderoterapija apsolutni je hit kada pričamo o tretmanima tijela te postaje sve popularniji odabir kod žena koje žele oblikovati tijelo i riješiti se celulita. Brazilska Vakuum Maderoterapija ustvari je unaprijeđena verzija klasične maderoterapije koja se izvodi uz pomoć ručno rađenih i specijalno dizajniranih drvenih čaša, koje uz pravilnu primjenu dovode do stvaranja vakuuma koji potiče brže izbacivanje vode i toksina iz tijela, pokretanje limfe te razbijanje celulita i masnih naslaga. Brazilska maderoterapija svoje ime nije dobila po Brazilu jer od tamo potječe, već po brazilskim stražnjicama koje su poznate po tome što su oblikovane i podignute.

Iako je u vrlo kratkom vremenu stekla popularnost kod žena diljem svijeta, mnoge žene i dalje ne znaju što je točno brazilska maderoterapija te kako se ona razlikuje od klasične. Iz tog razloga vam donosimo sve detalje koje trebate znati o tretmanu te njene prednosti nad klasičnom maderoterapijom.

Osnovna razlika između brazilske vakuum maderoterapije i one klasične je to što se klasična maderoterapija izvodi drvenim valjcima, dok se brazilska izvodi drvenim vakuum čašicama. Upravo zbog drvenih valjaka koji se koriste, klasična maderoterapija je više površinska te je tretman potrebno ponavljati više puta kako bi se vidjeli rezultati, dok se zbog drvenih čašica kod brazilske prodire dublje u tkivo, što omogućava da se celulit izvuče na površinu i lakše razbije. Procjenjuje se da brazilska maderoterapija ima čak 3 puta bolji učinak od klasične. Još jedna prednost brazilske maderoterapije je to što se izvodi 1-2 puta tjedno, što je zaposlenim ženama jednostavnije jer ne oduzima puno vremena u radnom tjednu, dok je kod klasične potrebno na tretmane odlaziti svaki drugi dan. Samim time, brazilska maderoterapija se obično slaže u pakete od otprilike 5 tretmana, dok je za klasičnu madero potrebno napraviti oko 10 tretmana kako bi se vidjeli rezultati. Iako je potrebno napraviti više tretmana, neki rezultati brazilske maderoterapije vidljivi su već nakon prvog tretmana.

Brazilsku maderoterapiju u svojoj ponudi već imaju brojni saloni u Hrvatskoj. Ipak, važno je napomenuti kako je kod izvođenja ovog tretmana potrebna visoka razina profesionalnosti i adekvatna edukacija, jer su, ako se ne izvodi primjereno, mogući veliki podljevi i masnice. Veći podljevi i masnice se ne bi smjeli događati jer tijelo masnice tretira kao rane i prolazi kroz proces regeneracije, u kojem se, umjesto da se bavi celulitom i masnim naslagama, bavi time da zalijeći ranu, odnosno podljev.

U zagrebačkom beauty salonu Brilliantina, brazilsku maderoterapiju u ponudi imaju već neko vrijeme, a kako bi svoje tretmane u potpunosti usavršili te bili sigurni da klijenticama pružaju samo najbolju uslugu, prošli su kroz brojne edukacije i usavršavanja. Kako bi nas malo više uputila u sam tretman te njegovo izvođenje popričali smo s vlasnicom salona, Martinom Topčić.

„Brazilska maderoterapija nam je jedan od najtraženijih tretmana u salonu, posebno sada kada se ljeto sve više bliži. Za optimalne rezultate, obično preporučujemo pakete od 5 tretmana brazilske maderoterapije, koji se mogu i kombinirati s drugim tretmanima ili aparatima, poput Ultratone aparata koji ima programe za mršavljenje i oblikovanje tijela. Rezultati brazilske maderoterapije vidljivi su već nakon prvog tretmana.“ 

Nakon tretmana brazilske maderoterapije, kaže, klijentice izlaze veoma zadovoljne s mnogo riječi hvale i preporuka, a ono što najviše primijete nakon prvog tretmana je obično da su im noge laganije i ispuhanije zbog čega ih većina primjećuje kako su im hlače komotnije.

„Ipak, s obzirom na to da je svatko od nas drugačiji i da nam tijelo drugačije reagira, prije izvođenja tretmana potrebno se konzultirati se klijenticama kako bi im se mogao složiti najbolji paket za njih te kako bi se moglo odrediti jesu li uopće kandidati za brazilsku maderoterapiju. Ovaj tretman nije za osobe koje nikako ne podnose osjećaj boli, kao ni za osobe koje imaju izrazito slabi tonus kože jer se zbog toga stvaraju podljevi. S obzirom na to da su neke osobe sklonije podljevima i masnicama, tretmane je potrebno prilagoditi individualno svakom klijentu.“ zaključuje Martina.