Što dermatolozi misle o Kylie Skin proizvodima?

| Beauty |

 

Instagram/ @kylieskin

Kylie Jenner je nedavno predstavila nove proizvode za njegu kože koji su se rasprodali u rekordnom roku, ali i izazvali burne reakcije dermatologa na društvenim mrežama koji naročito osuđuju njen piling od oraha.

Naime, kolekcija Kylie Skin uključuje nekoliko proizvoda kojima i sama Kylie njeguje svoju kožu. Ona se na društvenim mrežama pohvalila pilingom od oraha na što struka nije mogla šutjeti.

Instagram/ @kylieskin

Nisu li ovi pilinzi previše agresivni za kožu?", počela je rasprava na internetu.

Kako kažu dermatolozi, fizička eksfolijacija pilinzima poput Kylie Skin pilinga od oraha nije zdrava za kožu jer skida površinski sloj kože te stvara mikro ogrebotine koje dovode do iritacije.Osim toga, ovakvi pilinzi, pojašnjavaju stručnjaci, povećavaju mogućnost pojave akni i pigmentacijskih mrlja.

Instagram/ @kylieskin

"Pilinzi od oraha oduvijek se smatraju grubim za kožu jer kada koristite proizvod s velikim i grubim česticama poput oraha, na koži se stvaraju mikro ogrebotine koji dovode do iritacije, upale, pa čak i infekcije", rekao je njujorški dermatolog Joshua Zeichner.

Instagram/ @kylieskin

Jenner tvrdi kako je njen piling dovoljno nježan za svakodnevnu upotrebu, ali stručnjaci ističu kako se korištenje pilinga više od jednom do dva puta tjedno smatra rigoroznom rutinom za njegu kože.

Instagram/ @kylieskin