Skrivene tajne savršene kože koje znaju svi makeup stručnjaci

| Beauty |

5 trikova Hollywoodskih vizažista za savršenu kožu
5 trikova Hollywoodskih vizažista za savršenu kožu

 Kako znati da ste savršeno nanijeli tekući puder? Kada vam netko prokomentira da vam koža savršeno izgleda. Naravno, neke djevojke vole izgled potpunog prikrivanja kože, ali ustvari je puno teže postići onaj "no-makeup makeup look". Da biste u tome uspjeli, trebate pronaći odgovarajuću teksturu za svoj tip kože te zagladiti pore, kako bi koža izgledala savršeno svakoga dana. U nastavku donosimo 5 trikova kojima ćete usavršiti izgled svoje kože... 

NEVIDLJIVA BOJA

Za početak trebate pronaći savršenu boju tj. nijansu za svoju kožu. Uvijek testirajte pudere na području vilice kako biste pogodili. Idealno bi bilo da to možete učiniti na danjem svijetlu i pogledati boju izbliza, ali ako kupujete u trgovini - obavezno tražite prodavača da vam nanese puder na cijelo lice. Testiranje pudera na ruci ili vratu neće vam dati prikladan odgovor na to kako će izgledati na danjem svijetlu jer su ti dijelovi tijela obično različitog tona od lica. 

MUFE ULTRA HD TEKUĆI PUDER 319,00 kn
MUFE ULTRA HD TEKUĆI PUDER 319,00 kn

 

ODGOVARAJUĆA TEKSTURA I PRIBOR

Iako je jako važno pronaći odgovarajuću nijansu, tekstura je također ključna i ovisi o vrsti vaše kože. Suhi tip kože prije će preferirati tekuću ili kremastu teksturu, dok normalni tipovi kože mogu birati između tekućeg, kremastog ili pudera u kamenu. Naravno sve ovisi o osobnom izboru i preferencijama. Najbolji način za nanošenje tekućeg i kremastog pudera je uz kratku, gustu četkicu ili uz Beauty Blender spužvicu. Puder u kamenu radije lagano nanesite preko T-zone kako bi koža ostala što prirodnijeg izgleda.  

Beauty Blender, 20$

STRATEGIJA

Koliko često pogledate cijelo lice prije nanošenja tekućeg pudera? Često nam puder treba samo na jednom dijelu lica, a ne kompletno. Nanesite puder gdje vam najviše treba, a zatim se koncentrirajte na to da korektorom prekrijete prištiće. Tako nećemo bespotrebno nanijeti sloj na kožu gdje nam ne treba. 

GLADAK ZAVRŠETAK

Da zavarate sve oko sebe i uvjerite ih da je to zaista vaša koža, potreban vam je gladak završetak na koži. Ako vam se ne sviđa izgled pudera na koži vrlo je vjerojatno problem nedovoljno hidrirana koža ili prljava četkica za šminku. 

Dior Makeup Brushes
Dior Makeup Brushes

VRATITE ŽIVOT NOVOJ "KOŽI"

Jednom kada ste nanijeli tekući puder, udaljite se od ogledala i pogledajte se iz daleka, a zatim ponovno iz bliza. Ako vam se čini da je puder malo pretežak na koži, nježno tapkajte kožu vlastitim toplim prstima kako bi još bolje izblendali puder i stopili puder s kožom. Ako ste pak toliko pretjerali da tapkanje ne pomaže, poprskajte kožu lica i malo spreja koji će vratiti sjaj pre napudranoj koži.