Skratite proces sušenja kose uz pomoć jednostavnih trikova

| Beauty |

7 genijalnih trikova kako što brže osušiti kosu
7 genijalnih trikova kako što brže osušiti kosu

Kada govorimo o stvarima na koje bismo radije utrošili vrijeme umjesto sušenja kose, lista bi bila duga i iscrpna. Međutim, ako ne želimo hodati okolo s polumokrim pramenovima (za što se iskreno nadamo da bi mogla postati fora stvar u budućnosti), sušenje kose neizbježna je životna obaveza. Budimo se, tuširamo, muku mučimo sa sušenjem kose na ovaj ili onaj način - i tako u krug.

Kako bismo malo ublažili svakodnevnu monotoniju, podijelit ćemo s vama 7 pametnih trikova kako ubrzati proces sušenja kose - usudit ćemo se reći i prepoloviti ga! Ovi trikovi su jednostavni i nevjerojatno učinkoviti te vam ostavljaju više vremena za jutarnje izležavanje u krevetu i manje sa sušilom za kosu u ruci. 

1. Pročešljajte kosu kad nanesete regenerator

Evo činjenice koju sigurno niste znali: ne samo da regenerator zaglađuje vaše pramenove nego vam može pomoći i u njihovom bržem sušenju. Zbog silikonskog sloja koji ostavlja na kosi odbija vodu dok se tuširate. Držite široki češalj u vašoj blizi dok perete kosu i obavezno pročešljajte kosu kako biste osigurali ravnomjerno nanošenje regeneratora. Vjerujte nam, vidjet ćete razliku.

2. Odustanite od ručnika

News flash: ručnik vašoj kosi ne čini nikakve usluge, pogotovo u odjelu sušenja. Trljanjem kose samo stvarate trenje na vlasima. Umjesto toga, koristite što mekši ručnik (još bolje, staru majicu!) i zamotajte kosu u turban ili nježno ručnikom istisnite svu vodu iz kose te ju ostavite da se suši na zraku.

3. Sve ostalo napravite prije sušenja

Ako pitate bilo kojeg frizera za jedan profi savjet, svi će reći istu stvar: dopustite svojoj kosi da se što više osuši prije nego uzmete četku i sušilo u ruke. Najbolje bi bilo da je ostavite na zraku dok obavite svoju rutinu njege lica i kompletan makeup. nakon toga možete započeti s frizurom.

4. Grubo sušenje kose

Nikad ne želite započeti sa sušenjem kose dok je još mokra - kao što smo već ranije rekli, zamotajte ju u turban ili dobro ocijedite. Nakon toga slijedi tako zvano grubo sušenje kose. To znači sušenje kose sušilo koristeći svoje vlastite prste kao jedino pomagalo. Dok sušite kosu razbarušite je prstima dok nije 30-40% suha. Tek tada smijete koristiti četke za oblikovanje. Ako razmislite malo bolje, tako nam svi frizeri u salonima suše kosu!

5. Budite izbirljivi s proizvodima

Danas postoji jako puno proizvoda koji vam mogu pomoći u sušenju kose tako što svojom formulom zapravo oblikuju vlasi. Odaberite proizvode koji odgovaraju vašoj teksturi i obliku kose i uštedite si na vremenu. Nanesite proizvod za oblikovanje na relativno vlažnu kosu prije sušenja i tako ubrzajte cijeli proces. 

6. Koristite odgovarajuću četku

Ako volite sami sušiti kosu sušilom, pazite da imate dobru i kvalitetnu četku u ruci. Okrugle keramičke četke su najbolji odabir jer dozvoljavaju zraku da prolazi kroz nju i tako suši vaše pramenove. Imajte na umu da uvijek kad sušite kosu sušilo okrenete prema dolje i u tom smjeru sušite kosu. 

Mason Pearson Pocket Bristle Brush
Mason Pearson Pocket Bristle Brush

7. Smanjite toplinu

Kada pokušavate što brže izaći iz kuće, vjerojatno ste u iskušenju da okrenete temperaturu na sušilu do maksimuma, ali tako totalno uništavate i pržite svoju kosu! Umjesto toga, kupite ionsko sušilo kojim ćete lakše i brže osušiti kosu jer vam dozvoljava da smanjite toplinu. Negativni ioni dodaju sjaj u kosu, a smanjuju elektricitet.