Skincare sastojci koje biste trebali proučiti

| Beauty |

Instagram/@tessleopold_

Već je poznata činjenica da hijaluronska kiselina iz vašeg vitamina C ima brojne benefite za vašu kožu.

No, studije su pokazale da gotovo 50 posto žena svakodnevno istražuje nove sastojke i proizvode, na internetu, prije same kupnje.

S povećanom potražnjom proizvoda za njegu kože, koja jače djeluje na našu kožu, dolazi do mnogobrojnih novih sastojaka unutar naših losiona, krema i seruma.

U nastavku pročitajte koje sastojke je vrijedno proučiti i koji su njihovi benefiti.

Moringa

Moringa djeluje za unos sjaja u vašu kožu.

Ona prodire u epidermu, a ulje moringe oponaša prirodna ulja tijela kako bi se postigla ravnoteža kod problematične kože. Nadalje, ona je puna vitamina E, oleinske kiseline i antioksidanata te zbog toga ostavlja površinu vaše kože njegovanom.

Azelainska kiselina

Azelainska kiselina stvorena je za sve ljubitelje staklene kože.

Ona smanjuje pojavu crvenila, mrlja i ožiljaka uzrokovanih aknama. Izvađena iz pšenice i ječma, ujedno zaglađuje teksturirani izgled uzrokovan rozacejom i drugim kožnim stanjima.

Skvalan

Skvalan služi za gašenje žeđi kože.

Ako vam hitno treba hidratacija, skvalan je prirodni emolijent dobiven iz skvalena, koji održava površinu kože podatnom te istovremeno sprječava nastanak bora i smanjuje hiperpigmentaciju te štiti od UV oštećenja.

Bakuchiol

Za sve poklonike retinola vrijeme je da se upoznaju s njegovom nježnijom alternativom - bakuchiolom.

Ovaj sastojak daje usporedive rezultate s retinolom, izglađuje nepravilnosti i fine linije te smanjuje hiperpigmentaciju bez iritacije.

Poliglutaminska kiselina

Hijaluronska kiselina je dugo vladala beauty svijetom kao sredstvo za one koji traže optimalnu vlagu. Sada se na tržištu pojavila poliglutaminska kiselina, još jedan sastojak za povećanje elastičnosti koji obećava i do 10 puta više hidratacije. Poliglutaminska kiselina zadržava i zaključava vlagu kako bi se spriječio grub, zategnut i suh izgled kože.

Resveratrol

Resveratrol je antioksidans, koji djeluje kako bi kožu obranio od slobodnih radikala uzrokovanih zbog zagađenja i UVA zračenja. Rezultati uključuju smanjenje sumoran izgled kože, kao i sprečavanje preranog starenja.