Skincare proizvodi koje svaka žena u 40-ima treba imati

| Beauty |

 Ne želimo vas plašiti, ali 40-te su upravo ono vrijeme kada ćete najviše primjećivati najveće promjene na vlastitoj koži. Linije na licu postaju dublje, a one nekoć slatke pjegice sada izgledaju kao ogromne mrlje od sunca. I zašto uvijek imate osjećaj da vam je koža dehidrirana? Srećom, nekoliko malih promjena u vašoj skincare rutini mogu imati itekako velik utjecaj na starenje (i izgled) vaše kože. 

1. NJEŽAN ČISTAČ LICA. Preskočite sve one pjene ili gelove za lice te isprobajte micelarnu otopinu. Ova nježna voda s dodatkom malih uljnih molekula uklonit će makeup i prljavštine s lica bez ikakve štete po kožu. 

6 kozmetičkih proizvoda u koje se kunu profesionalci
Bioderma Micelarna otopina2. VITAMIN C SERUM. Osim što se bori protiv slobodnih radikala i sprječava štetne učinke sunca, također pomaže u ujednačavanju tena i već postojećih mrlja od sunca.  

3. ZAŠTITNI FAKTOR OD SUNCA. UVA i UVB zaštita te minimalan SPF 50 faktor ono je što će održati vašu kožu mladolikom. Nanesite ga svakog dana, bez obzira na to kakvi su vremenski uvjeti. 

Clinique, Clarins, Estee Lauder
Clinique, Clarins, Estee Lauder

4. RETINOL ILI KREMA S RETINOLOM. Jako dugo se smatrao zlatnim standardom u borbi protiv starenja kože jer ovaj vitamin A ustvari pojačava regeneraciju stanica. Što to znači za vas? Mladolika, sjajnija i zdravija koža.

5. VIŠENAMJENSKA HIDRATANTNA KREMA. Potražite kreme s antioksidansima poput vitamina C i E koji pomažu neutralizirati slobodne radikale i sprječavaju bilo kakva buduća oštećenja.

Nuxe Nuxuriance Ultra Noćna krema Crème Nuit Redensifiante Anti-Âge Global
Nuxe Nuxuriance Ultra Noćna krema Crème Nuit Redensifiante Anti-Âge Global

6. KREMA ZA OKOLOOČNO PODRUČJE S KOFEINOM. Cirkulacija nam se usporava s godinama, zbog čega podočnjaci postaju još vidljiviji. Kofein pomaže u sužavanju krvnih žila i nadutosti na licu. 

7. A ako stvarno želite postići sjaj na koži, obratite se dermatologu za profesionalni piling kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože s lica, ujednačiti ten, teksturu i tonus. Malo pomlađivanja nikad nikome nije škodilo...