Skincare navike koje vrijedi poštovati tijekom putovanja

| Beauty |

Instagram/ @tamara

Ako se vodite računa o svojoj njezi kože, vjerojatno ste nekada razmišljali o tome koje proizvode točno ponijeti na putovanje.

Nevažno idete li na duži period ili na kratko vikend putovanje teško je navigirati kroz sve savjete za skincare rutinu na putovanjima koje možete pronaći na internetu.

Svi, od vašeg omiljenog influencera do vašeg omiljenog YouTubera, dijele ono što stavljaju na svoja lica dok putuju. Nepotrebno je reći da može biti izrazito teško odabrati skincare rutinu koja ima smisla, za vas, i razaznati koji su savjeti legitimni, a koji totalna laž.

Između prljavog zraka u kabini aviona i s neprirodno suhim zrakom, promjenom razine vlage, nedostatka sna i osjećajem stresa uzrokovanog putovanjem, vaša koža postaje ugrožena to dovodi do pojave nepravilnosti lica.

U nastavku pročitajte savjete za skincare rutinu tijekom putovanja koji se isplate.

Nosite kremu za sunčanje, čak i u avionu

Gotovo svaki stručnjak će vam spomenuti važnost SPF-a tijekom putovanja, čak i u zraku. Bez obzira kuda ili kako putujete, uvijek nanesite kremu za sunčanje. Preporučuje se krema za zaštitu širokog spektra sa SPF 50.

Uklonite šminku kada putujete

Stručnjaci kažu da vlažne maramice nisu dovoljne da zaista očiste vašu kožu. Ako ćete koristiti maramicu za čišćenje šminke, uz njih uvijek koristite nježno hidratantno sredstvo za čišćenje kako biste bili sigurni da ste uklonili nečistoću i ulje s lica. Važno je putovati bez šminke kako bi vaša koža mogla disati i kako ne biste dodatno začepili pore i tako potaknuli stvaranje prištića i akni.

Zavežite kosu

Vezanje kose može biti jednostavna, ali učinkovita navika koja će zaštititi vašu već ranjivu kožu tijekom putovanja. Nosite kosu od lica kada god to možete jer kosa prenosi prljavštinu i bakterije po vašoj koži.

Perite ruke, iznova i iznova i iznova

Pranje ruku što je više moguće je ključni savjet za njegu kože. Operite ruke prije nego što dodirnete lice. Avioni, vlakovi i autobusi su u osnovi su uzgajalište bakterija, a vi definitivno želite izbjeći da bakterije prenesete na kožu.

Nemojte koristiti sheet maske za lice

Suprotno svemu što ste čuli i vidjeli na Instagramu, stručnjaci kažu da ne biste smjeli koristiti sheet maske tijekom putovanja.  U redu ih je koristiti prije, ali smanjenje vlage od 30-40% tijekom putovanja u avionima ili autobusima  samo će dodatno osušiti vaše lice. Umjesto toga, namažite lice uljem, kako biste je zapečatili hidrataciju.