Sigurni smo da ćete se nakon ovih fotografija više brinuti o svojoj koži

| Beauty |

Evo što sunce može napraviti vašoj koži.


Iako već godinama stručnjaci upozoravaju na štetne utjecaje izlaganju sunčevim zrakama, većina nas nanosi kremu sa zaštitnim faktorom samo kada ide na plažu i planira dugotrajnije izlaganje sunčevim zrakama.

Na fotografiji je koja se prvi put pojavila 2012. godine, nalazi se tada 69-godišnji vozač kamiona, a fotografija pokazuje štetu koju je učinilo sunce kojem se kao profesionalni vozač kamiona izlaže već 28 godina. Jedna strana lica njegovog lica, ona koja je izložena suncu izgleda znatno starije za razliku od strane koja je donekle bila zaštićena od štetnih ultraljubičastih zraka koje imaju sposobnost kroz staklo doći do epidermalnog sloja kože. Problem najčešće nastaje jer oštećenja koja se događaju kada nezaštićenu kožu izlažemo takvim agresivnim zrakama nisu odmah vidljiva, barem ne golim okom, ali nakon nekog vremena kada postanu vidljiva, već je kasno, kožu nije moguće vratiti u prvotno stanje.

Na ovoj fotografiji nalaze se dvije 61-godišnje jednojajčane blizanke. Jedna od njih, Susan, živi na Floridi i puši posljednjih 16 godina, dok druga, Jeanne živi u Ohiu i nikada nije pušila te se nije pretjerano izlagala suncu. Morate priznati da je razlika i više nego uznemirujuća.


Kako bi osvijestio ljude o štetnosti sunca umjetnik Thomas Leveritt s posebnom kamerom otišao je u park i pokazao ljudima skrivene promjene koje na koži uzrokuje sunce. Što se točno događa s našom kožom, a nije vidljivo golim okom pogledajte u videu. 

How the sun sees you