Sheet maske vs obične maske za lice; koje su bolji izbor za vašu kožu?

| Beauty |

Sheet maske su trenutno najpopularnije maske za njegu lica.Natopljene u otopini koja se hrani vašu kožu, napravljene su od različitih materijala, uključujući papire, razna vlakna i/ili vrste gela.

Sheet maske za lice potječu iz Japana i Južne Koreje koje su poznate po svojoj posebnoj kozmetici i njezi kože. Danas su sheet maske široko popularne diljem svijeta te su u potpunosti promijenile beauty industriju.

Ove maske se razlikuju od običnih maski za lice koje su u obliku pasta, koje samo trebate nanijeti i isprati, a poslije njih namazati dodatne serume i kreme za lice. Obično se koristite jednokratno te su pakirane pojedinačno, što ih čini brzim, praktičnim i jednostavnim za upotrebu.  

Sheet maske u  potpunosti su natopljene koncentriranim serumom, koja se sastoji od puni korisnih sastojaka za kožu, kao što su hijaluronska kiselina i vitamini. njihovo nanošenje rezultira time da maske nadmašuju površinske učinke tradicionalnih proizvoda za njegu kože, čak i ako se primijene samo jedno

Sve sheet maske su jednake veličine, ali s obzirom na to da svako lice nije iste veličine ili oblika, njihovo nanošenje trebalo bi započeti od čela te ih lagano spuštati prema bradi, pazeći da postavljate rupe za svoje oči, nos i usta. 

Sheet maske možete koristiti onoliko puta, tijekom dana ili tjedna, koliko želite, ali stručnjaci preporučuju da ih koristite tri puta tjedno ili jednom dnevno za dodatnu njegu.