Sezona borbe s celulitom službeno je započela!

| Beauty |

Najjednostavniji recept kojim ćete reći "zbogom" celulitu zauvijek
Predivne noge bez celulita su nadomak ruke

 Celulit je definitivno ženski neprijatelj broj jedan! Problem je koji muči žene svih dobnih skupina, neovisno o građi i težini tijela. Ni činjenica da celulit ima 90% žena nije velika utjeha kada umjesto da ponosno pokažete svoje zategnuto tijelo, birate garderobu koja će barem malo zakamuflirati nabore od celulita.

Vrijeme je da usvojite nekoliko običnih savjeta, posvetite se brizi za tijelo i kožu i - objavite rat celulitu! Neki od nas su za mjesec dana već na plaži...

ZDRAVA PREHRANA

Zasićene masti kakve nalazimo u brzoj hrani i prženim jelima trebale bi sasvim izbjegavati, baš kao i alkohol i rafinirani šećer. Kada jedete voće i povrće tijelo dobiva vitamine i hranjive sastojke koji hrane kožu i pomažu oslobađanje organizma od štetnih materija. Isto tako, dosta vode pomoći će koži da ostane hidrirana i elastična.

Najbolje vježbe u borbi protiv celulita
Najbolje vježbe u borbi protiv celulita

FIZIČKA AKTIVNOST

Vježbanjem se tijelo oslobađa viška masti i oblikuje. Također, vježbanje će učiniti kožu dodatno savitljivom i ublažit će rupice u vidu narančine kore. Prakticirajte šetnju, trčanje, vožnju bicikla ili plivanje jer će vam ova vrsta tjelovježbe dati najbolje rezultate.

ODJEĆA

Pretjerano uska odjeća može usporiti cirkulaciju i tako doprinijeti pojavi celulita. Posebno je važno da vaše donje rublje bude dovoljno široko i udobno jer će to spriječiti nakupljanje masti ispod kože. Na tržištu se može naći i posebna odjeća protiv celulita koja poboljšava protok krvi i limfnu funkciju istovremeno maskirajući postojeću narančinu koru.

NIVEA Q10 hlačice za oblikovanje
NIVEA Q10 hlačice za oblikovanje

KREME I PREPARATI

Znate i sami da se na policama prodavaonica nalazi mnogo različitih krema i gelova koji obećavaju rješenje problema. Dok traju debate o njihovoj efikasnosti, bitno je napomenuti da je logika njihovog učinka takva da kreme ulaze duboko u kožu, stimuliraju cirkulaciju i doprinose rastu vezivnog tkiva. Važno je redovno koristiti preparate, a prednost se daje kremama napravljenim od prirodnih sastojaka i bez jakih kemikalija.

MASAŽA

Masaža pomaže da se nakupljene masti razlože te da se poboljša protok krvi u celulitom zahvaćenim dijelovima tijela. Maser pri tome može koristiti samo ruke ili posebne spravice namijenjene upravo regulaciji celulita. Kako učinak ne bi bio kratkog daha, potrebno je redovno odlaziti na tretmane.