Sexy do ljeta: 4 intezivne vježbe za trbuh, leđa i noge

| Beauty |

Treninzi u First Fitness and Squash Toweru u sklopu #sexydoljeta nagradnog programa nastavljaju se i dalje. Danas smo odradili vremenski nešto kraći, ali zato vrlo intezivan trening u samo 4 vježbe. Vježbe koje smo radili direktno pogađaju boljke mnogih žena - područje oko trbuha, leđa i noge. Kao i svaki put dosad, naše vježbanje smo započeli kardio vježbama na traci za trčanje gdje brzo hodamo otprilike 15-tak minuta. Nakon toga kreće ozbiljan rad. Prva vježba je ona za seksi noge i bedra. Dobra vijest je da je možete odraditi i vi kod kuće jer vam za nju ne trebaju sprave iz teretane. Zapravo, sve što vam treba je jedan običan drveni štap koji će vam pomoći održati ravnotežu. Desnom nogom iskoračite što je moguće više naprijed. Ruke i štap  su cijelo vrijeme iza glave. Pokušajte što je moguće više koljeno "izbaciti" naprijed. Pridružite lijevu nogu desnoj i ponovite. Na taj način hodajte sve do kraja prostorije, a zatim se ponovo vratite na mjesto gdje ste započeli. Dakle, nema točno određenog broja ponavljanja nego radite vježbu s obzirom na duljinu prostorije.

Da bismo odmorili noge, prebacili smo se na vježbanje drugog dijela tijela. Za sljedeću vježbu morate imati malu pomoć sa strane, odnosno nekoga tko će vam čvrsto pridržavati noge. Lezite potrbuške na strunjaču, a štap stavite ispred sebe. Podignite trup paralelno podižući i štap. U tom položaju prebacite štap preko glave i to što je moguće niže prema leđima. Morate osjetiti zatezanje cijelog trupa, leđa i stražnjice. Povucite štap opet preko glave i ispružite ruke ravno ispred sebe. Ponovite 12 puta. 

Treća vježba je za lijepi i ravni trbuh. Lezite na strunjaču na leđa. Rukama se čvrsto uhvatite za onoga tko vam pomaže u vježbanju. Podižite noge prema rukama te osobe. Kad ste ih podignuli do određene razine, neka vam ih gurne naprijed. Pokušajte zadržati noge u zraku, dakle da ne dotaknu pod. Ponovite 15 puta.

 Četvrta vježba je kao i prva, samo što ovaj put radimo s lijevom nogom. Ove 4 vježbe se rade u tri serije. Vježbamo i čitamo se u srijedu. #sexydoljeta