Serum za pigmentacijske mrlje iz Biologique Recherchea

| Beauty |

Pigmentaciju određuje količina i vrsta melanina prisutnog u koži. Melanin tako ten čini prirodno svjetlije ili tamnije obojenim (urođena pigmentacija koju uzrokuju nasljedni čimbenici), ali također zahvaljujući fotoinduciranoj melanogenezi nakon izlaganja UV zrakama (fakultativna pigmentacija).

Razlike u tonovima i pigmentacijskim mrljama nastaju zbog manjkave regulacije izlučivanja melanina i njegove neravnomjerne raspodjele. Ova prirodna pojava, koja se postupno povećava tijekom vremena, u više od 60% slučajeva posljedica je izlaganja sunčevoj svjetlosti, ali isto tako i procesa sazrijevanja kože, genetskih predispozicija i hormonske neravnoteže. Istovremeno, broj melanocita postaje sve značajniji, čime se pogoršava mjestimično nepravilno nakupljanje melanina.

S godinama, usporava se aktivnost proteasoma, prirodnog sustava tijela za pametno recikliranje i popravak štetnih posljedica oksidativnog stresa. Lipofuscin, žućkasto-smeđi pigment nastao iz oksidiranih proteina i lipida i koji završava u stanicama, pokazuje taj nedostatak, utiskujući u kožu one ožiljke vremena, koji se obično nazivaju «staračkim mrljama». Kada se proces pigmentacije pokvari, ten više nije ujednačen, i pojavljuju se ružne smeđe mrlje na mjestima na kojima se nakupljaju melanin i lipofuscin.

Kao odgovor na specifične probleme pigmentiranih i sivih trenutnih stanja kože®, Biologique Recherche je razvio Sérum PIGM 400, koji se koristi samostalno ili s Crème PIGM 400.

U bočici s pumpicom radi boljeg čuvanja i preciznijeg doziranja, Sérum PIGM 400 posebno je formuliran da spriječi i smanji pojavu postojećih smeđih mrlja. Djelujući na sve čimbenike sinteze melanina i na lipofuscin, Sérum PIGM 400, kao i Crème PIGM 400, ističe se svojim sveobuhvatnim kozmetičkim pristupom pigmentacijskim pojavama.

Sérum PIGM 400 je tretman za posvjetljivanje koji je blag za epidermu i djeluje na četiri etape procesa melanogeneze i na regulaciju melanosoma (kontrolira njihovu veličinu, broj, sazrijevanje i migraciju).

Tretman koji regulira proizvodnju lipofuscina koji uzrokuje pigmentacijske mrlje, sprječava njihovo nepravilno nakupljanje u epidermalnim stanicama. Naposljetku, kao zaštitni tretman, njegovi aktivni sastojci za fotozaštitu i protiv slobodnih radikala usporavaju starenje kože.

Njegova formula, pojačana aktivnim sastojcima za posvjetljivanje, dvaput koncentriranija od one u Crème PIGM 400, donosi savršeno učinkovit odgovor na inhibiciju sinteze melanina. Njegovo korištenje u kombinaciji s Crème PIGM 400 omogućit će postizanje vidljivog posvjetljenja pigmentacijskih mrlja i blistaviji ten.

Djelovanje:

  • Sprječava i smanjuje vidljivost postojećih pigmentacijskih mrlja
  • Sprječava i ograničava pojavu novih mrlja
  • Ujednačava i oživljava ten
  • Bori se protiv starenja stanica svojim antioksidacijskim djelovanjem

Rezultati:

  • Ten je svijetao i ujednačen
  • Izgled postojećih pigmentacijskih mrlja je ublažen
  • Pojava novih mrlja je ograničena
  • Koža je blistava
  • Epiderma uspješnije odolijeva vanjskim štetnim utjecajima

Aktivni sastojci za posvjetljavanje: ekstrakt izdanaka potočarke, čisti genistein iz soje, sintetski peptid na bazi kromanil palminata, ekstrakt pulpe šljive, biomimetički peptid, ekstrakt primorskog žilja i ekstrakt wakame alge. Zaštitni aktivni sastojci: anti-ROS i anti-RNS antioksidans, ekstrakt wasabija.

Doziranje za korištenje u salonu i kod kuće:

U salonu se koristi kao dio tretmana za posvjetljivanje ili specifičnog tretmana za pigmentacijske mrlje, najmanje tijekom dva mjeseca s tretmanom svaka dva tjedna. Ovisno o cilju i trenutnom stanju kože®, korišteni booster će se mijenjati a učestalost tretmana može biti prilagodljiva.

Kod kuće se nanosi nakon Lotion P50 (uravnotežujući, eksfolijacijski i tonizirajući losion), kontinuirano, ujutro i navečer, po cijelom licu za posvjetljivanje i oživljavanje tena ili na područjima s pigmentacijskim mrljama (lice, dekolte, podlaktice i ruke). Nastaviti do postizanja željenog učinka na mrljama ili boji tena. Kožu je potrebno zaštiti od sunca tijekom upotrebe proizvoda te izbjegavati područje oko očiju. Cijene seruma su: 8 ml - 383 kn, 30 ml - 1.095 kn.