Saznajte sve o pilatesu od instruktorice Sanje Kovačec

| Beauty |

Blagdansko vježbanje... U KREVETU! Je li i vama, barem na kratko, zasvijetlila ova žaruljica? Zima nam je donijela ne samo snijeg, Advent, zvončiće, mirise cimeta, debrecinke, punč i kuhano vino, već i ono klasično pitanje svih vremena: KAKO (P)OSTATI FIT ... kada to nije blagdanski HIT?

Na toplu preporuku, dobili smo adresu koja će nam dati prave odgovore kao i otkriti tajnu velike moći o kojoj pričaju svi oni koji vole pilates.

Pilates Point Studio Zagreb

U samom središtu Zagreba, točnije Šenoinoj 26, zazvonili smo sretni (hou hou hooo)… na vrata Pilates Point studija. Dočekala nas je nasmijana, topla i fit instruktorica Sanja Kovačec, ujedno vlasnica studija koja već 15-ak godina (pazi ovo!!!) živi pilates. Upitnicima iznad glave znatiželjno smo zatražili njen zavidni, životopisni put: 

Sanja Kovačec

„Pilates metodu izmislio je Josef Pilates. Ono što se rašireno naziva pilatesom - vježbe na podu, samo su mali segment ukupne metode. Najvažniji dio metode su aparati koje je Pilates konstruirao te  naravno vježbe na njima. Sve je započelo s matom (prostirkom), no on je ubrzo shvatio koliko je vježbanje s otporom zapravo efikasnije i bolje. Jednom kad smo osjetili stvarni otpor možemo ga svjesno proizvesti i na taj način pravilnije izvoditi vježbe koje ga nemaju.“ kaže zanimljiva Sanja te nadodaje:

Pilates Point Studio Zagreb

„Završila sam potpuni certifikacijski program s mentoricom Davorkom Kulenović Bischoff u Njemačkoj, a nakon toga oko 20tak drugih 'continuing education' seminara u inozemstvu te tako upoznala i neke od najvećih imena pilatesa poput Jay Grimesa- učenik samog Josepha Pilatesa, Alycea Ungaro, Kathy Ross Nash, Peter Fiasca, Chris Robinson... Također, posjetila neke od najuspješnijih studia u svijetu RE:AB -Brooke Siler, True Pilates -Romana's Pilates... Također upisala sam studij fizioterapije koji sada završavam.“ 

Pilates Point Studio Zagreb

Oh, do Nove Godine bi je mogli ovako slušati, ali - DOSTA PRIČE, VIŠE AKCIJE   – pa LEGNIMO na  REFORMER!!!! Okitili smo se fensi užetom i svjetlucavim metalnim oprugama, stisnuli sve startne motivacijske lampice u tijelu te u trenu, na klik pokretanja klizne plohe uslijedio je uzvik - oduševljena. Dok vježbamo pitamo Sanju: Zašto pilates?

„Ne samo što je trening na reformeru totalno fensi, zabavan i fora, nego izvorna pilates metoda ne opterećuje zglobove, angažira cjelokupnu muskulaturu tijela s posebnim fokusom na duboke posturalne mišiće,drugim riječima tijelo se kreće iz stabilnog centra. Naglasak je na kvaliteti izvedbe, preciznosti i fokusiranosti na pravilno izvođenje pokreta a vježbe se ne izvode s puno ponavljanja i u velikom broju serija. To podrazumijeva puno više raznovrsnih vježbi u kojima koristimo cijelo tijelo istovremeno, jačajući jedne mišiće i rastežući druge unutar iste vježbe.“

Pilates Point Studio Zagreb

Eeee da ovako vježbamo svaki dan, gdje bih nam bio kraj? Kakve su koristi od vježbanja pilatesa?

 „Općenito, koristi od vježbanja pilatesa su zaista mnogostruke: viša razina fizičke kondicije, jača i zdravija leđa, uspravnije i pravilnije držanje, tonirani i vretenasti mišići, pokretljivije i fleksibilnije tijelo, laganije kretanje bez bolova, izduženiji i tanji izgled, ravan trbuh, bolja koordinacija, povećana svijest o tijelu, prevencija ozlijeda, smanjenje stresa i poboljšanje općeg stanja organizma“.

Pilates Point Studio Zagreb

I za sami kraj, tko sve može vježbati pilates?

„Svi ste dobrodošli na jer Pilates mogu vježbati svi, muškarci i žene, mladi i stariji, ljudi u formi kao i oni koji to nisu! Bez obzira na vašu fizičku kondiciju, pilates metoda uči načinu života: bolje stojite, bolje hodate, ispravnije sjedite i spavate, fizički ste jači i imate potpunu kontrolu nad svojim tijelom!“

Uz predivnu fit instruktoricu Sanju Kovačec  koja je potpuno posvećena klijentu, ispravlja naš svaki neprimjereni pokret, nesebično educira o korištenju tijela i pravilnom držanju tijela i BUUUM - zaiskrila je ljubav prema pilatesu...uz pomoć KREVETA..... sa oprugama.

A čekaju nas još: cadillac, wunda chair, arm chair, barrels, high mat. Jedva čekamo!!! Uz Pilates Point, Sanju i njene stručne instruktorice: neka blagdanski HIT bude:  (P)ostanimo FIT J

Više o Sanji, Pilates Point Studiu i pilatesu nađite na www.pilates.hr .