Savršen piling iz kućne radinosti za svilenkasto glatku kožu

| Beauty |

Kako bi koža bila svilenkasto mekana potrebno je redovito raditi piling kože.

Iako na policama trgovina postoji vrlo velik izbor takvih preparata, osim što im je cijena vrlo često visoka, prepuni su kemikalija koje štete našoj nježnoj koži. Još od davnina znamo kako u prirodi možemo pronaći pomoć za sve, tako je i ovog puta. Ovaj piling sastoji se od tri sastojka koja svi imamo u našim kuhinjama, dva od njih su potpuno prirodni i neće nanijeti nikakvu štetu našoj koži, jedno što će napraviti jest učiniti je mekom poput bebine.
Cilj pilinga je ukloniti mrtve stanice kože, ali on također stimulira regeneraciju kože. Za najbolji učinak piling trebate raditi redovito, idealno bi bilo jednom od dva puta tjedno, ovisno o stanju i potrebama vaše kože.

Priprema ovog pilinga vrlo je jednostavna, sastojci koji vam trebaju su maslinovo ulje, šećer i sok limuna, a najbolje ga je pripremiti neposredno prije korištenja kako bi bio svjež. Možete ga koristiti a svim dijelovima tijela, ali izbjegavajte lice jer njegova zrnca mogu biti agresivna za tako nježnu kožu.
Količinu procijenite ovisno o površni na kojoj namjeravate raditi piling, želite li ga nanijeti samo na noge, laktove i koljena ili na cijelo tijelo. Krenite s malim količinama i postupno dodajte sastojke dok ne dobijete smjesu koja nije pregusta, ali ni prerijetka.

Nakon tuširanja nastavite s normalnom hidratacijom kože. Odmah nakon tuširanja osjetit ćete razliku u teksturi, glatkoći i sjaju kože, međutim, samo jedan piling ne radi dugoročnu razliku. Dakle, ovaj piling neće napraviti cjeloživotnu promjenu, ali ako ga koristite redovito vrlo brzo vidjet ćete rezultate koji traju nekoliko dana i održavaju vašu kožu lijepom i mekanom, a suhim dijelovima kože vratit će se vlažnost.