Savjeti za njegu nečiste kože

| Beauty |

Koža je ogledalo svega onog što je skriveno unutra – pokazuje nam naše sveopće stanje i kako se osjećamo. Zdrava, čista koža ”puca” od energije i samopouzdanja. Osjećamo li se neugodno u vlastitoj koži, naše samopouzdanje kopni. Osjećamo se neprivlačno, a kakvoća našeg života je značajno narušena. Tako se osjećaju osobe koje pate od problema nečiste kože. Prištići su vidljiva manifestacija koju najčešće liječe dermatolozi. Više od 80 % adolescenata, te 40 % odraslih žena i muškaraca na naki način pati od ovog problema. Nečista koža predstavlja veliki izazov, čak i znanstvenicima koji proučavaju i traže učinkovita kozmetička rješenja za ovaj problem. Tretman nečiste kože je dugotrajan i zahtjeva ustrajnost. Nažalost, ne postoji samo jedan uzrok pojave nečiste kože. Nekoliko faktora je uključeno u složenom procesu nastajanja upale, a svaki od njih zahtjeva različiti tretman.

Uspješni tretman nečiste kože počinje s dijagnozom, a složeni postupak u koži koji vodi stvaranju bijelih i crnih mitesera, prištića i pustula uzrokuju četiri ključna čimbenika.

1. Pojačano lučenje sebuma (seboreja)

U toku puberteta, povećana sekrecija muških spolnih hormona (androgena) stimulira pojačan rad žlijezda koje luče sebum i višak istog.

2. Orožnjavanje žlijezda koje luče sebum (folikularna hiperkeratoza)

Također, pod utjecajem muških hormona, dolazi do pojačanog stvaranja korneocita (rožnatih stanica) na otvorima žlijezda koje luče sebum. Čep sastavljen od korneocita formira se na izlaznom otvoru žlijezde (mikrokomedon), koji spriječava protok sebuma i dovodi do formiranja otvorenog ili zatvorenog komedona (bijelog ili crnog mitesera).

3. Pojačano stvaranje bakterija

Prekinuto lučenje žlijezda predstavlja idealnu podlogu za nastajanje bakterija, osobito određenih mikroba kože koji se mogu pronaći na otvorima žlijezda koje luče sebum: Propionibacterium acnes. Ovi mikrobi su sastavni dio prirodne bakterijske flore i uglavnom su bezopasni. No, ovo je iznimno pogodna podloga za bakterije. Kako bi se mogle hraniti sebumom, one proizvode enzim (lipaza) koji razgrađuje izlučevine žlijezda. U tom procesu, proizvodi se povećani broj masnih kiselina koje onda uzrokuju upalne procese.

4. Upalni procesi

Tvari koje je proizveo metabolizam bakterija uzrokuju reakciju u obliku upale na tkivu koje ih okružuje, što onda uzrokuje crvenilo na koži. Komedon se može transformirati u papulu, pustulu ili čvor. Ovisno o manifestaciji individualnih simptoma, postoje različite razine ozbiljnosti problema: od nečiste kože sve do kože prekrivene prištićima.

Sve osobe koje pate od problema nečiste kože nemaju iste potrebe. Stoga, samo jedan preparat ne može biti rješenje. Različiti simptomi nečiste kože različito reagiraju na aktivne sastojke. Ovdje uskače Eucerin  DermoPURIFYER njega koja djeluje protiv sva četiri uzroka nečiste kože kombinacijom aktivnih sastojaka – mliječne kiseline, L-karnitina, dekandiola i licochalcona A.

1. Mliječna kiselina djeluje keratolitički i komedolitički, tj. sposobna je otčepiti zadebljanje koje sačinjavaju stanice kože, kao i komedone. Stoga, ona djeluje na prvi faktor nastajanja nečiste kože i poboljšava protok sebuma. Istovremeno, mliječna kiselina pomaže u boljem upijanju otalih sastojaka. Za razliku od salicilne kiseline, mliječna kiselina sadrži prirodne hidratizirajuće sastojke koji koži pružaju prijeko potrebnu vlažnost.

2. L-karnitin regulira proizvodnju sebuma tako da pomaže pri unosu masnih kiselina u mitohondrije, pretvarajući ih u energiju. Stoga, masne se kiseline više ne pretvaraju u sebum, te je količina sebuma znatno smanjena. L-karnitin je tvar nalik aminokiselinama u tijelu. Tijelo, ipak, proizvodi samo deset posto potrebnog L-karnitina; ostatak količine je potrebno dodatno unijeti u obliku nutrijenata. Lokalizirana primjena L-karnitina može znatno smanjiti količinu sebuma.

3. Dekandiol je poznat po izvrsnim antimikrobnim svojstvima, osobito u borbi protiv Propionibacterium acnes: razina stvaranja bakterija je značajno smanjena, već 24 sata nakon korištenja dekandiola. Istovremeno, ovaj aktivni sastojak i hidratizira kožu.

4. Aktivni sastojak licochalcon A, dobiven iz biljaka, ima umirujući i antibakterijski učinak. Štoviše, prirodni antioksidans štiti stanice kože od utjecaja iz okoliša tako da neutralizira slobodne radikale nastale uslijed UV zračenja.

S ovom kombinacijom aktivnih sastojaka, Eucerin DermoPURIFYER njega predstavljaja temelj za poboljšanje stanja i rješavanje problema nečiste kože. Kliničke studije pokazale su vidljive rezultate: nakon 4 do 12 tjedana kontinuirane uporabe odgovarajućeg Eucerin DermoPURIFYER preparata, kod dobrovoljnih ispitanika vidljivo je bilo značajno poboljšanje nečiste kože. Kao posljedica toga: poboljšana je kakvoća života i dobrobit pojedinaca.

Pravilna procjena stanja kože je najvažnija prilikom tretiranja nečiste kože i odabira odgovarajućih proizvoda, kao i kontinuirana uporaba istih – samo tako je moguće postići željene rezultate. Kako bi efikasno djelovali protiv nečiste kože, stručnjaci preporučaju korištenje tri obvezna preparata - gela za čišćenje, dnevne hidratantne kreme i aktivne noćne njege. Neizostavni dio tretmana je i dokazani losion za lice. Piling, stik za prikrivanje i aktivni koncentrat su dodatna njega za one koji žele poboljšati djelovanje preparata. Eucerin DermoPURIFYER preparati, osim pilinga i tonika, kompatibilni su s lijekovima protiv prištića, te udovoljavaju svim potrebama (manjim nepravilnostima, mješovitoj koži, masnoj koži, nečistoj koži). Učinkovitost i podnošljivost svih preparata je znanstveno dokazana u kliničkim studijama na pacijentima koji pate od problema nečiste kože.

Eucerin DermoPURIFYER Gel za čišćenje lica

Eucerin DermoPURIFYER Gel za čišćenje lica - bez sapuna i mirisa sadržava sustav sa 6 % amfo-tenezida, nježno čisti, uklanja sebum, nečistoće i šminku. Koža je čista, ujednačena i podatna. Djeluje antibakterijski i nije komedogen. Nanijeti svakodnevno, ujutro i navečer na vlažnu kožu lica i druge pogođene dijelove te temeljito isprati mlakom vodom. Preporučena maloprodajna cijena: 91,00 kn (200 ml)

Eucerin DermoPURIFYER Piling za čišćenje lica

Eucerin DermoPURIFYER Piling za čišćenje lica - mliječna kiselina izravno djeluje na mjesto gdje nastaju nepravilnosti kože, bez da je isušuje. Mikročestice pilinga otvaraju i zaglađuju pore, smanjuju pojavu nepravilnosti i prištića. Koža je vidljivo čišća i podatna te ljepše izgleda. Ne sadržava ulje i nije komedogen. Ne primjenjivati uz terapiju propisanu od strane liječnika. Nanijeti svakodnevno na dobro očišćenu i vlažnu kožu, lagano masirati kožu 1 do 2 minute te isprati mlakom vodom. Preporučena maloprodajna cijena: 76,00 kn (100 ml)

Eucerin DermoPURIFYER osvježavajući tonik za čišćenje lica

Eucerin DermoPURIFYER osvježavajući tonik za čišćenje lica - osvježavajući tonik intenzivno čisti kožu i uklanja nečistoću s kože. Formula s 2 % mliječne kiseline nježno otčepljuje pore bez isušivanja kože i priprema ju za režim njege koji se nanosi nakon toga. Ne sadržava ulje i nije komedogen. Ne primjenjivati uz terapiju propisanu od strane liječnika. Nanijeti svakodnevno s blaznicom, ujutro i navečer nakon čišćenja – nikad nemojte istu blaznicu koristiti dva puta! Preporučena maloprodajna cijena: 91,00 kn (200 ml)

Eucerin DermoPURIFYER Hidratantna dnevna krema

Eucerin DermoPURIFYER Hidratantna dnevna krema - lagana gel krema koja ne sadrži ulje i miris, a regulira nepravilnu funkciju kože, hidratizira ju i ostavlja svježi osjećaj na koži. L-karnitin regulira lučenje sebuma, dekandiol djeluje antibakterijski, a licochalcon protuupalno. Učinkovito smanjuje nepravilnosti na koži i spriječava nastajanje novih. Rezultat je finiji i čišći ten. Nanijeti svako jutro na dobro očišćena područja lica, vrata i dekoltea. Preporučena maloprodajna cijena: 122,00 kn (50 ml)

Eucerin DermoPURIFYER Dopunska hidratantna dnevna krema SPF

Eucerin DermoPURIFYER Dopunska hidratantna dnevna krema SPF 30 - hidratantna krema sa zaštitnim faktorom 30, koja ne sadrži miris, pruža intenzivnu hidrataciju i zaštitu od UV zraka suhoj i osjetljivoj koži. L-karnitin regulira lučenje sebuma, dekandiol djeluje antibakterijski, a licochalcon protuupalno. Formula s glukoglicerolom aktivira mrežu akvaporina u koži te pruža optimalnu hidrataciju. Preporučena maloprodajna cijena: 125,00 kn (50ml)

Eucerin DermoPURIFYER Noćna krema

Eucerin DermoPURIFYER Noćna krema - lagana noćna njega s inovativnim sustavom aktivacije folikula omogućuje kontinuiranu opskrbu mliječne kiseline tijekom noći, razrađuje zadebljanu kožu, podupire bolji protok sebuma. Osvježavajuća krema potiče regenerativnu funkciju kože. Bez ulja i nije komedogena. Nanijeti svaku večer na dobro očišćena područja lica, vrata i dekoltea. Preporučena maloprodajna cijena: 130,00 kn (50 ml)

Eucerin DermoPURIFYER Aktivni koncentrat

Eucerin DermoPURIFYER Aktivni koncentrat - osvježavajući koncentrat brzo se upija, lagano razrađuje zadebljanu kožu, poboljšava protok sebuma, regulira funkcije kože, poboljšava i čisti ten. Mliječna kiselina djeluje komedolitički, dekandiol antibakterijski. Bez ulja i konzervansa. Svakodnevno, nakon čišćenja i prije nanošenja dnevne ili noćne kreme, nanijeti nekoliko kapljica na kožu i lagano utapkati. Moguće ga je nanositi i lokalno i na čitavom licu. Preporučena maloprodajna cijena: 122,00 kn (30 ml)

Eucerin DermoPURIFYER Stik za prikrivanje nepravilnosti kože

Eucerin DermoPURIFYER Stik za prikrivanje nepravilnosti kože - idealan za lokalno prikrivanje prištića i nepravilnosti: salicilna kiselina i bisabolol dokazano smanjuju broj prištića i umiruju iritaciju. Stik ne sadrži ulje, ujednačava ten i kompatibilan je sa šminkom. Nježno nanijeti, a zatim vrhovima prstiju utapkati da bi se stopio s kožom. Ne nanositi na okolne dijelove kože. Preporučena maloprodajna cijena: 74,00 kn (2,5 g)

Eucerin DermoPURIFYER promo paket

Eucerin DermoPURIFYER promo paket - u svim ljekarnama od sada možete pronaći i posebno promotivno pakiranje 1+1 gratis! Eucerin DermoPURIFYER promo paket: DermoPURIFYER hidratantna dnevna krema (50 ml) + DermoPURIFYER gel za čišćenje lica (200 ml) gratis. Preporučena maloprodajna cijena: 122,00 kn