Savjeti za njegu masne kože u ljetnim mjesecima

| Beauty |

Tijekom ljetnih dana i uslijed visokih temperatura, kao i ostatak tijela i lice se više znoji pa je masna koža svakodnevni problem većine žena.

Pojavom masne kože stvaraju se veće mogućnosti za nastajanje akni i prištića.

Kako biste, osim navedenih problema, izbjegli i veću "usijanost" lica, primjenjujte sljedeće savjete.

Izbjegavajte šminku

Izbjegavanjem velikog broja nepotrebnih proizvoda spasit ćete kožu vašeg lica i sačuvati je od štetnosti i prljavštine. Opće je poznato da teška šminka vodi do začepljenja pora, a problem je još veći na visokim temperaturama. Dozvolite vašoj koži da diše, a ako je zaista potrebno, nanosite samo lagane proizvode poput hidratizirajućih krema.

Koristite blotting papir

Blotting papir može se pronaći u svim većim drogerijama, a savršen je za ove ljetne dane. Uvijek ga nosite sa sobom i po potrebi koristite za upijanje i eliminiranje suvišnih masnoća na licu.

Redovno se umivajte

Jedna od najučinkovitijih metoda za eliminiranje znoja i suvišnih masnih naslaga krije se u najjednostavnijoj rutini, umivanju. Preporučuje se umivanje mlakom vodom minimalno dva do tri puta dnevno.

Koristite maske za lice

Ako se vaše lice znoji češće nego inače, koristite dvaput tjedno glinene maske za lice. Glina, za razliku od drugih sastojaka, ima veću moć apsorpcije.