Savjeti za njegu lica u 20-ima i 30-ima

| Beauty |

Instagram / @anajohnson___

Svakim novim desetljećem trebali bi iznova 'podesiti' svoju svakodnevnu rutinu njege lica, budući da se vaša koža u potpunosti mijenja.

Da, postoje dame koje se dan danas još uvijek zaklinju na samo jednu kremu kroz čitav život, čak i u starosti. Koliko puta ste u svom životu čuli da netko koristi plavu Nivea kremu ili Melem već godinama bez uvođenja ikakvih novih proizvoda?

Međutim, koža se mijenja iz godine u godinu, a samim time i potrebe te se ne smijete oslanjati na svoju rutinu ili gene, već na pametnu rutinski njegu koju ćete iznova prilagoditi vašoj koži.

Instagram / @laurengores

20-te godine života

Do sredine 20-ih godina života, promjene na koži gotovo su nevidljive. Jedina stvar koja vam smeta su crvenilo ili pojava malih prištića. Od 25-te godine vaša koža počinje stariti (da, nažalost), čak i ako to vašem oku još uvijek nije vidljivo. Obnova stanice ne odvija se više istom brzinom kao i na početku 20-ih godina, a razina vlage kože rapidno počinje padati.

Manjak sna, nezdrava prehrana, pušenje, alkohol i emocionalni stres te naravno neizostavno UV zračenje, već su ostavili svoje tragove na vašem licu.

Ono što je vašoj koži sada potrebno je hidratacija i trebala bi biti u svim proizvodima koje koristite. Također, vitamin E i aloe vere vraćaju joj izgubljenu svježinu, a na sunce ne bi trebali izlaziti bez minimalne zaštite od barem SPF 20 u vašoj dnevnoj kremi.

Ovo desetljeće obilježeno je prevencijom, a vaša koža će vam na tome zahvaliti u narednom desetljeću.

Instagram / @anajohnson___

30-te godine života

U ovom desetljeću možete primijetiti prve bore i linije oko očiju i oko usta. Razlog je jednostavan. Svi grijesi vaših dvadesetih godina sada su vidljivi.

Osim toga, koža postaje tanja, masnoća kože i elastičnost polako se smanjuju. Opskrba vlagom i hranjivim tvarima pada, a ako ste imali akne i prištiće koje ste istiskivali, sada vidite neujednačen ten, ožiljke i depigmentaciju.

Ono što je vašoj koži sada potrebno je moć antioksidansa! Moćne tvari mogu se boriti protiv agresivnih slobodnih radikala u koži uzrokovanih vanjskim čimbenicima okoliša kao što su UV zračenje, zagađenje zraka i stres. Najveća doza vitamina C nalazi se u serumima i koncentratima koje bi trebali nanositi ujutro i navečer. Međutim, oni funkcioniraju samo u kombinaciji s UV zaštitom, jer vitamin C nježno ljušti kožu i tako izlaže osjetljive nove slojeve kože štetnom zračenju.

Od ožujka do listopada obavezno nosite krenu sa SPF 30, bolje sa SPF 50, koja bi trebali biti završni korak vaše rutine. Uz vitamin C i zaštitni faktor, također je i vrijeme za kreme s hijaluronskom kiselinom koja je idealna za dan.