Savjeti za dobro jutro

| Beauty |

Uživajte u jutru
Uživajte u jutru

Svaki novi dan je novi početak u vašem životu i dobar start može osvjetliti vaš dan isto kao što loš start može učiniti da se cijeli dan osjećate loše. Dan bi trebao biti svjež i dobar, miran, pogotovo želimo da je takav ponedjeljak, početak tjedna. Donosimo vam par savjeta kako se i uz ovako tmurne dane probuditi svjež i odmoran.

1. Doručkujte

Ovo već znaju ptice na grani i ne vrijede izgovori da niste gladni ujutro. Vaš želudac je gladan cijelu noć i ujutro treba hranu. Počastite se zdravim doručkom i izbjegavajte pekarnice. Popijte čašu svježe cijeđenog soka umjesto kave i čajeva.

2. Vježbajte

Jutarnja tjelovježba je najbolja tjelovježba. Nitko ovdje ne spominje teretanu u 6 ujutro ali malo gibanja po stanu nikome ne škodi. Rastegnite mišiće kako bi dulje i lakše bili aktivni tokom dana. Prošetajte malo, zore znaju biti prekrasno mirne.

3. Duboko dišite

Ovo je ključni potez za otklanjanje stresa. Duboko disanje na svježem zraku osigurat će vašem mozgu svježi kisik koji će mu pomoći da se opskrbi energijom.

4. Udaljite budilicu od sebe

Opet jedna dobra stara. Maknite svoju budilicu od sebe. Ne treba vam biti kraj glave pa da 5 puta stisnete ''snooze'' prije nego se dignete iz kreveta. Lakše je ustati odmah, ugasiti budilicu i pravac kupaonica.

5. Probudite se rano

Jutro je najbolji dio dana za osjećati se svježim, generirati nove ideje, dovršiti pokoju stvarčicu prije posla i ostalih obaveza. Otkrit ćete mirnoću jutra koja će vam sigurno više odgovarati od kasnog popodneva kada bi samo malo prilegli, samo na pet minuta.