Savjeti koje vam dermatolog neće reći

| Beauty |

Instagram/ @michaelahabanova

Naravno da vaš dermatolog želi da vi imate lijepu i zdravu kožu, ali sigurno vam neće otkriti tajnu kako to možete postići kod kuće i za malo novca.

Postoje načini na koje možete zaštititi vašu kožu od preranog starenja i akni.

Možda vam dermatolog neće reći sve ove trikove, ali osim što će vam pomoći da imate lijepu kožu lica, pomoći će i vašem cjelokupnom zdravlju.

Donosimo vam 3 trika koja će pomoći vašoj koži:

U teretani budite bez šminke
Iako većina žena ne želi izaći bez šminke, nema potrebe da u teretanu idete našminkani. Šminka može ometati proizvodnju znoja vašeg tijela jer začepljuje pore, a to je veoma opasno za vašu kožu. Ako baš ne možete bez maskare, stavite vodootpornu maskaru i ništa osim toga

Smanjite potrošnju kofeina
Hidratacija je najvažnija komponenta zdrave kože, a kofein je suši. Kofein je diuretik, što znači da uzrokuje da tijelo izlučuje više vode nego što je normalno. Trebate unositi puno više vode kako biste ostali hidrirani pa nakon što popijete šalice ili dvije kave popijte šalicu tople limunade bez šećera.

Opuštajte se
Svakodnevica čovjeka stavlja pod sve veći stres. Odgovor na stres je izbijanje akni ili još gore psorijaze.Puno je lakše reći nego učiniti, ali trebate se natjerati opustiti se kako biste se riješili stresa. Kupite neku knjigu za čitanje, prošetajte, fotografirajte, plešite i slično. Čim se riješite stresa, koža će vam biti čišća i blistavija.