Sastojci u proizvodima za kosu koje bi trebali izbjegavati

| Beauty |

Koji su štetni sastojci u proizvodima za njegu kose?

U beauty industriji se sve veći i veći naglasak stavlja na prirodno. Osvjestili smo kako bi trebali izbjegavati štetne sastojke i orijentirati se na prirodne sastojke iz razloga što štetni sastojci mogu ostaviti dugotrajne posljedice na našu kosu, kožu, a ujedno i zdravlje.
Tržište je preplavljeno razno raznim proizvodima za njegu kose, a kako bi vam bilo lakše odabrati idealan proizvod koji će savršeno odgovarati vašoj kosi mi smo vam, u nastavku odlučili navesti štetne sastojke koje bi definitivno trebali izbjegavati u proizvodima za njegu vaše kose.

Koji su štetni sastojci u proizvodima za njegu kose?

1. Sintetički miris
Sintetički mirisi jako su iritabilni odnosno mogu izazvati iritacije na vašoj koži i vlasištu što može dovesti do ispadanja kose.
2. Dimetikon
Štetan je jer zatvara pore koje se nalaze na vlasištu što rezultira težom penetracijom korisnih sastojaka u vaše vlasište.
3. Alkohol
Isušuje kosu te joj vizualno daje slamnati izged.
4. Natrijev lauril sulfat
Ovaj štetni sastojak uzrokuje elektricitet u kosi također zadužen je za bljeđenje boje vaše kose.
5. Silikoni
Iako silikoni stvaraju izgled sjajne kose to je ipak iluzija jer trenutačno će vaša kosa zaista izgledati sjajno no ona će prilikom dugoročnog korištenja uzrokovati suhu kosu koja te vlasi koje su sklone pucanju.