SAN CLEANSE tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama vraća ravnotežu u mikrobiom kože

| Beauty |

SAN CLEANSE Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama

Masna koža, pogotovo ako je dehidrirana ili, još gore, opterećena aknama, može biti noćna mora. Svakodnevna rutina njege kože može se činiti nemogućom ukoliko nemamo pravo sredstvo koje će u isto vrijeme regulirati sebum i nahraniti kožu.

SAN CLEANSE Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama s niacinamidom, alantoinom, borovicom i sabal palmom je bogati ovlaživač kože lica. Njegove aktivne tvari reguliraju sebum kože, djeluju protuupalno i regenerirajuće, te podržavaju kvalitetni kožni mikrobiom. Stoga je idealan za masnu ili mješovitu kožu, posebno za masnu ili mješovitu i dehidriranu kožu, te za kožu sklonu aknama i nepravilnostima. Aktivni sastojci koji pridonose njegovom povoljnom učinku na masnu i dehidriranu kožu su niacinamid, alantoin, ekstrakt sabal palme i borovice, anionski polisaharidi, crvena alga, inulin i fruktoza.

Niacinamid je oblik vitamina B3 koji se u kozmetici koristi kod masne kože sklone nepravilnostima, proširenih pora, za hidrataciju zrele kože, zaštitu kože od oštećenja izazvanih vanjskim faktorima, itd. U SAN CLEANSE Repair toniku za masnu kožu i kožu sklonu aknama niacinamid je inkorporiran u hidrolat čajevca, te pridonosi protuupalnom djelovanju i hidrataciji kože. Alantoin pomaže obnoviti i umiriti kožu, što je posebno bitno za kožu sklonu nepravilnostima, a ekstraktu sabal palme i borovice koji se nalazi u toniku in vivo je dokazana učinkovitost pri smanjenju proizvodnje sebuma, crvenila i prištića, i to već pri malim dozama.

SAN CLEANSE Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama

Osim djelovanja na regulaciju sebuma, SAN CLEANSE Repair tonik hidratizira kožu. Biljni glicerol, dekspantenol, crvena alga, te anionski polisaharidi (biossaccharide gum, iza kojeg se zapravo krije L-fukoza, D-galakoza i galakturonska kiselina) su potentni ovlaživači kože, od kojih se crvena alga i anionski polisahardi redovno koriste i u anti-age preparatima.

Inulin i fruktoza inkorporirani su u formulaciju kao prebiotici koji podupiru i pomažu uspostaviti optimalan mikrobiom kože, a s obzirom da je koži sklonoj aknama mikrobiom nerijetko narušen, to će za nju biti od posebne važnosti, a tonik je konzerviran srebrovim citratom, koje se tradicionalno koristi kao blagi antiseptik i sredstvo za regeneraciju kože.

Osim korekcije pH i pripreme kože za nanošenje emulzije, kreme ili seruma, koje tradicionalno tonici rade, svojim bogatim sastavom SAN CLEANSE Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama djeluje srodnije bogatom hidratacijskom serumu ili boosteru, iako ovdje nije riječ o emulziji. Ne sadrži alkohol, parabene, bojila i silikone.

SAN CLEANSE TONIK ZA MASNU KOŽU I KOŽU SKLONU AKNAMA UKRATKO:

  • Korigira pH kože lica i priprema kožu za nanošenje emulzija, kreme ili seruma
  • Pruža hidrataciju koži višestrukim ovlaživačima
  • Pomaže regulaciju sebuma kože, protuupalnom i regenerirajućem djelovanju
  • Podrška kvalitetnom kožnom mikrobiomu
  • Idealan za masnu ili mješovitu kožu, posebno masnu ili mješovitu i dehidriranu kožu, te za kožu sklonu aknama i nepravilnostima

SAN CLEANSE Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama je dostupan u SAN web shopu uz promotivni popust od 30% i u ljekarnama širom Hrvatske.