Šamponi koji će masnu kosu staviti pod kontrolu

| Beauty |

Instagram / @themermaidchapters

Masna kosa je poput masne kože, a borba s lojnim žlijezdama najčešće završi neuspjehom. Donosimo vam najbolje šampone za kosu koji će riješiti vaš problem.

Uzrok masnoj kosi pronalazimo u prekomjernom lučenju sebuma lojnih žlijezdi koje se nalaze u našem tijelu. Najčešće se ovaj problem javlja u pubertetskoj dobi zbog hormonalne neravnoteže, a kod nekih problem prekomjernog lučenja sebuma nastavlja se i kroz odrasli period života. Hormonalna neravnoteža i povišena razina testosterona direktno su povezani s povećanom proizvodnjom sebuma.

La Roche-Posay, Kerium DS - dubinski čisti i oslobađa vlasište

Savjetovanje s liječnikom svakako može pomoći u uravnoteženju hormona, međutim činjenica je da ne postoji univerzalno rješenje bilo da se radi o šamponu za kosu ili regeneratoru. Odabir dobrog proizvoda namijenjenog baš za vaš tip kose može usporiti proizvodnju sebuma. Mnogi ljudi postavljaju pogrešne samodijagnoze i vjeruju da imaju masnu kosu. Znoj je najčešći krivac pogrešnoj dijagnozi. Pri znojenju, znoj se miješa s prirodnim sebumom kojeg svi imamo na tjemenu te stvara masni sloj koji se onda šiti niz vlas kose i uzrokuje masni izgled.

Nivea, Balances & Fresh - uklanja višak masnoće iz kose i hidratizira bez osjećaja težine. Za svježu kosu i uravnoteženo vlasište

Korištenje ispravnog šampona masnu kosu stavit će pod kontrolu, a svakako se preporučuju posebno formulirani šamponi za masnu kosu te izbjegavanje popularnog tretmana kokosovim uljem. Kokosovo ulje, iako ima mnogobrojne dobre učinke kada je riječ o njezi kako kose, tako i kože, ne bi ga trebali koristiti ako imate masnu kosu. To ulje nije formulirano za upotrebu na vlasištu i kosi, jer dolazi do kontraučinka zbog potrebe za većom količinom šampona kako bi ga uklonili s glave, a samim time vraćate se na sami početak. 

Vichy Dercos - šampon za masnu kosu uz koji će biti lagana i lako se češljati