Evo kako u par koraka do savršenih obrva kod kuće

| Beauty |

Romana Tralić nam otkriva kako u par koraka do savršenih obrva
Makeup by Romana Tralić

Posljednjih godinu dana uređivanje obrva postalo je toliko popularno da ih možemo nazvati must have asesoarom lica. Bilo da njegujete guste i prirodnije obrve poput Care ili svojih "par dlačica" uređujete šminkom do savršenstva, nikad nije bilo bitnije obratiti pažnju upravo na njih, jer one zaista daju drugu dimenziju vašem licu; Kako dobre obrve mogu istaknuti prednosti vašega lica, tako ga i loše mogu poružniti, pa je upravo zato bitno znati odabrati njihov savršen oblik i boju.

Čupkanje obrva dosad se činilo kao nešto što jednostavno moramo odraditi da bismo izgledali urednije, no danas je to svojevrsna umjetnost, posebice obratite li pažnju na obrve djevojaka dok hodate gradom - neke se zbilja trude, no od sebe tako naprave strašilo. Međutim, savjeti stručnjaka su zlata vrijedni, pa tako uz dobro objašnjenje možete doći i do odličnih obrva kod kuće. Mlada vizažistica iz Zagreba, Romana Tralić, uletjela nam je sa savjetima kako kod kuće postati sam svoj "obrva majstor"!

Romanu smo upitali kako stvoriti taj savršen luk koji će nam uokviriti lice, ali i kako ga popuniti da djelujemo sasvim prirodno. U nastavku, donosimo vam Romanin kratak tutorial i njen izbor najboljih proizvoda za uređivanje obrva.

Romana Tralić nam otkriva kako u par koraka do savršenih obrva
Romana Tralić

Prvi svakom šminkanju, bitno je urediti obrve. Za početak, trebat će vam najobičnija pinceta; "Netko koristi kosu pincetu, neko ravnu. Sve ovisi kako vam je lakše, a meni je osobno ravni kraj pincete puno bolji. Bitno je da je pinceta na kraju što tanja kako bi lakše uhvatili dlačice obrve.", podijelila je s nama Romana.

Za početak, srušila nam je mit o tome kako se gornji dio obrve nikad ne smije čupkati. Štoviše, smatra kako tada obrva puno urednije izgleda, no pri micanju gornjega viška dlačica bitno je paziti da se ne počupa previše dlačica jer onda gubite luk. Nadodala je "Za neke tipove obrva potrebne su i škarice. Ako su preduge dlačice na početku obrve i ako strše prema gore, treba ih ravno pošišati (ne previše kako ne bi dobili rupu!) - inače, obrve se mogu šišati i cijelom dužinom.".

Nakon što ste dobili zadovoljavajuć rezultat čupkanjem i oblikovanjem obrva, sljedeći korak je popunjavanje. Neke djevojke koriste olovku za obrve, neke gel za obrve, a neke sjenilo, no Romana predlaže sjenilo kao najbolji proizvod jer daje najprirodnije obrve, a istovremeno njime nije komplicirano popuniti koliko nekim drugim proizvodom. "Preporučujem Beauty UK set za obrve, u kojem dobijete 3 nijanse sjenila za obrve, vosak, kistić i pincetu. Ako biste kupovali zasebno kist za obrve, preporučujem Inglot 31T, kosi i najtanji kist ikada! S njim zaista možete ravno i precizno iscrtati obrve. Dodatan trik je da ako želite baš jako definirati obrve, prije iscrtavanja kistić malo umočite u vlažnu maramicu i višak obrišite u običnu maramicu.", sugerirala je Romana. Za kraj toplo preporučuje da preko već popunjenih obrva pređete "Essence All About Matt Fixing" puderom i vaše obrve će biti spremne - i savršene!

Ipak, ako i dalje niste vješti s pincetom ili kistom, svakako potražite pomoć stručnjaka koji će obrve prvi puta oblikovati za vas, a zatim ćete njegov obrazac moći pratiti i sami. U kratkom periodu, i vi ćete "furati" najljepše obrve u gradu!

Romana Tralić nam otkriva kako u par koraka do savršenih obrva
Romana je postala poznata po savršenim obrvama koje vam uredi u samo nekoliko minuta