Revolucionarna njega kože u procesu starenja

| Beauty |

La Grande Crème

Genetsko naslijeđe svakog pojedinca izražava se drukčije tijekom životnog vijeka, jer se izražajnost gena mijenja različitim vanjskim čimbenicima (zagađenje, stres, itd.) i načinom života (prehrana, gimnastika, itd.). Za razliku od mutacija, koje utječu na DNK sekvencu, epigenetske su promjene reverzibilne (temeljeno na istraživanju aktivnosti gena). Godine 2017. Gene Expression Laboratory (Laboratorij za izražajnost gena) u San Diegu došao je do velikog otkrića u području staničnog reprogramiranja: ne samo da ono zaustavlja starenje, nego i pomlađuje stanice i poništava oštećenja DNK.

Epigenetska otkrića pokazuju da je danas moguće popraviti negativne osobine unutar stanica i suprotstaviti se starenju kože. Po prvi put, Biologique Recherche je identificirao i selektirao EpigenActiv©, peptid koji djeluje na receptore EGF (ili čimbenike epidermalnog rasta) koji su neophodni za obnovu tkiva i recikliranje istrošenih proteina. Djeluje na proces starenja kože da bi potaknuo istinsku regeneraciju stanica. Ovo je otkriće potaknulo stvaranje La Grande Crème.

La Grande Crème je najnovija inovacija Biologique Recherche za kožu koja je počela starjeti. Ona unapređuje regeneraciju za obnavljanje snage i restrukturiranje epiderme. Također se obnavlja zaštitna kožna barijera. Ova revolucionarna krema djeluje na sve pojave povezane sa starenjem, za potpun i učinkovit tretman lica.

Djelovanje:

• Regeneracija: istinski oporavak stanica

• Struktura i volumen: bori se protiv opuštanja kože lica i ima učinak liftinga

• Učvršćivanje: poboljšava biomehanička svojstva kože

• Protiv bora: smanjuje veličinu i dubinu bora

• Protiv mrlja: ublažava pigmentacijske nepravilnosti

• Zaštita: poboljšava kvalitetu zaštitne kožne barijere

Epigenetsko testiranje je provedeno na 90 gena kako bi se dokazalo korisno djelovanje ovog proizvoda u borbi protiv znakova starenja kože i na sprječavanju pojave novih. U tu svrhu, La Grande Crème je nanesena na eksplantate kože za mjerenje učinka proizvoda na ekspresiju gena uključenih u starenje kože. Uočilo se značajno poboljšanje djelovanja na ekspresiju sljedećih gena:

• + 100% na umnožavanje stanica derme (SDC4)

• + 380% na organizaciju kolagenskih vlakana (LUM)

• + 220% na zaštitu izvanstanične matrice derme (TIMP1)

• + 170% na sintezu čimbenika rasta, koji sudjeluje u epidermalnoj obnovi (HBEGF)

• + 180% na uklanjanju radikala kisika (GLRX)

• + 140% na stvaranju kožne barijere (TGM1)

Ispitivanje je provedeno na 22 žene od 47 do 65 godina, s borama i pigmentacijskim mrljama, tijekom 1 mjeseca uz nanošenje proizvoda ujutro i uvečer.

Sve je počelo u 2000-im kada je Yvan Allouche predstavio Sérum Grand Millésime, izrađen od botaničkih ekstrakata, octa i kvasca. Nekoliko godina kasnije, na tržištu se pojavio novi serum s još više koncentriranih aktivnih sastojaka: Le Grand Sérum. Postao je vodeći proizvod Biologique Recherche i nametnuo se kao najinovativniji proizvod u ponudi.

Od tada su provedene brojne studije u našim laboratorijima koji se nalaze u Suresnesu, u Francuskoj, kako bismo razvili još bolje proizvode za njegu kože protiv starenja. Inspirirana sastavom Le Grand Sérum, talentom za botaniku Yvana Allouchea i novim epigenetskim otkrićima, rođena je La Grande Crème. Ova apsolutna krema sadrži najveći broj koncentriranih aktivnih sastojaka koji su ikad korišteni u proizvodima Biologique Recherche, i po prvi put, istraživanja DNK omogućila su prepoznavanje i korištenje svojstava EpigenActiv© u proizvodu za njegu kože protiv starenja.

86% žena je reklo da im koža izgleda mlađe

82% žena je reklo da im je koža obnovljena

82% žena je reklo da su im bore i borice vidljivo smanjene

95% žena je reklo da im je struktura lica poboljšana

91% žena je reklo da im je koža čvršća

82% žena reklo je da su im pigmentacijske nepravilnosti smanjene

82% žena je reklo da im je ten blistaviji

Preko više od 40 godina, jedinstvena metodologija Biologique Recherche postigla je veliki ugled zbog zadivljujuće učinkovitosti temeljene na kliničkom pristupu njezi kože koja daje neposredne i dugotrajne rezultate. U kombinaciji s visoko prilagođenim protokolima i preciznim postupcima koji obnavljaju epidermu, bogati asortiman proizvoda za njegu kože Biologique Recherche sadrži visoke koncentracije botaničkih, morskih i bioloških aktivnih sastojaka koji su formulirani hladnim postupcima u vlastitom laboratoriju u Francuskoj. Biologique Recherche je istaknuti partner ekskluzivnih medicinskih i dnevnih spa te najboljih svjetskih luksuznih hotelskih spa u više od 70 zemalja.