Recite zbogom masnoj kosi uz jednostavan trik

| Beauty |

Instagram / @gisou_official

Upravo ste oprali kosu, ali nakon samo nekoliko sati opet poprima masni sjaj? Ponovno pranje kose nije samo naporno, već i uništava kosu, ali sada je tu trik obrnutog pranja.

Imate masnu kosu? Isprobajte obrnuto pranje. Za ovaj trik nisu vam potrebni posebni preparati, šamponi ili šampon za suho pranje kose. Radi se o pristupu pranja kose. Brzo mašćenje kose može biti neutralizirano već kod samog pranja kosa.

Obrnuto pranje znači da proces započinjete baš kao i obično. Prvo namočite kosu, a zatim nanesete šampon. Umjesto drugog šamponiranja, sada na red dolazi regenerator, koji je često uzročnik brzog mašćenja kose. Nakon regeneratora, šamponirajte kosu i isperite.

Instagram / @gisou_official

Vaša kosa dobiti će potrebnu njegu i vlagu, a šampon će isprati sav preostali regenerator u vašoj kosi. Ono što ostaje je sjaja kosa bez masnoća na koju neće biti potrebno nanositi dodatne proizvode za njegu.

Međutim, ako imate problem s prhuti, nemojte koristiti obrnuti pristup, jer će vaš skalp biti previše isušen. Isto vrijedi i za vlasnice normalne i suhe kose