Recite zbogom celulitu masažom tijela sa suhom četkom

| Beauty |

Instagram / @stassandco

Tri minute dnevno učinkovito pomažu kod sprječavanja nakupljanja vode i celulita.


Jesen diktira svoja pravila i propise – kada se noć spusti na ulici i prije kraja radnog dana, a vikendima cijelo vrijeme pada kiša, jednom kad uđemo u stan ili kuću više ne želimo izlaziti. Sve to je naravno pomalo depresivno. Ali nemojte očajavati, već upotrijebite vrijeme koje vam je dano za dobrobit sebe i vašeg izgleda. Na primjer, masažu tijela sa suhom četkom. Detaljno ćemo objasniti zašto vam je potrebna.

Prvo, ova masaža djeluje bolje od bilo kojeg pilinga. Čekinje nježno ljušti mrtve čestice kože pa nakon nekoliko postupaka koža postaje blistava i glatka.
Drugo, ovaj postupak aktivira cirkulaciju krvi i ubrzava limfu, čime se aktivira proces obnavljanja kože i smanjuje natečenost pa će ova metoda pomoći u uklanjanju modrica, celulita i strija.

Instagram / @stassandco

Ovu masažu potrebno je napraviti prije tuširanja, inače će koža biti navlažena te učinak neće biti dovoljno dobar. Sve što trebate je četka za tijelo. Odaberite mekoću četke za tijelo ovisno o vrsti kože koju imate. Ako ste skloni iritacijama i suhoći, uzmite onu koja ima nježne čekinje. Vlasnici masne kože mogu izabrati malo tvrđu. Započnite s nogama, a zatim se pomičite korak po korak odozdo prema gore. Vrlo je važno zadržati taj smjer radi cirkulacije. Masirati možete od do 3 do 8 minuta dnevno.