Prvi parfem Proenze Schouler koji je već postao hit

| Beauty |

Dizajnerski duo Jack McCollough i Lazaro Hernandez po prvi put su stvorili parfem za svoju brend koji je u svakom pogledu počast snazi i krhkosti žene te velikoj pustinji Arizone.

Bočica? Inspirirana je suvenirima koje svi donosimo s putovanja. Miris? Svijetao i mineralan s osvježavajućim notama. Ime? Arizona. Prirodno prostranstvo i flora američke države Arizone, pružila je potreban poticaj za stvaranje prvog parfema modne kuće Proenza Schouler, dizajnera Jack McCollougha i Lazara Hernandeza.

Dizajnerski dvojac koji se je upoznao za vrijeme školovanja u Parson School of Design 1998. godine, posebno su bili fascinirani biljkom kaktusa, koji je i postao simbolom ovog mirisa. Nježnost cvijeta kaktusa u kombinaciji s oštrim vrhovima ove biljke, predstavljaju suvremenu sliku žene koja živi život pun kontrasta.

Parfemom vladaju note kaktusovih cvjetova i nijansa korijena irisa. Iris je jedan od najdragocjenijih mirisa, jer kilogram ovog cvijeta košta preko 20.000 dolara. Parfem Arizona predstavlja i postaje stav života koji slavi usporavanje i povratak samima sebi, baš poput osjećaja koji je sveprisutan tijekom putovanja kroz Arizonu na kojem je bio dizajnerski duo Proenze Schouler