Provodite li novogodišnje odluke?

| Beauty |

Vježbanje u teretani

Provodite li novogodišnje odluke? Mnogi od nas donesu prezahtjevnu i veliku novogodišnju odluku koju ustvari ne mogu realizirati... i sve ostane samo na imaginarnoj odluci, odnosno samo želji..., a već u veljači zaboravimo što smo u stvari odlučili.

Ali, kako zaista krenuti provoditi odluku, ma koja god ona bila? Malim koracima!

Mali koraci, veliki rezultati!

Da, malim koracima, malo po malo, ali odmah. U siječnju je sve lakše i ako odluke počnemo provoditi odmah, velika je vjerojatnost da ćemo ih se i držati i provesti ih. Postoji stvaran razlog zašto mnogi od nas zaista i krenu provoditi novogodišnje odluke...

Nakon uživanja u blagdanima, nespavanjima, izlascima, neograničenim količinama ića i pića, svi se želimo popraviti u svim područjima naših života. Zato, najbolje je da odmah krenemo malim koracima i postanemo aktivni - odmah! SADA!

Kako početi raditi na sebi i provoditi odluke? Natječite se sa samim sobom i dokažite samom sebi da MOŽETE! Možete sve što zamislite! 100%.

Evo kako:

1. Prestanite se prejedati i posezati za svime što vam dođe pod ruku! Razmišljajte! Svako jutro napravite mentalnu mapu - plan što ćete, koliko i kada jesti i držite se toga. Ne odstupajte i ako uspijete tako jesti jedan dan, čestitajte si. Dan po dan... Recite si BRAVO!

Limuni
Limuni

2. Jedite limun, šparoge, avokado, quinou i đumbir koji će vas osloboditi od pretjeranog nadimanja želuca te vam pomoći da izgubite natrij i zadržite što manje tekućine u organizmu.

3. Obavezno svakodnevno pijte probiotike da vam očiste organizam (crijeva) od svih toksina. No, možda ne znate da jogurt nije jedini izvor dobrih bakterija. Pijte čaj od kombuche, jedite kupus i kefir.

4. Složite sve svoje liječničke nalaze, stavite ih u jednu kartonsku mapu da znate u svako doba gdje vam stoje. Skenirajte nalaze i prebacite ih na CD. Kad idete liječniku,  ponesite CD,  svima ćete olakšati posao.

Pregled kod doktora
Pregled kod doktora

5. Kontrolirajte svoje zdravlje - pregledajte se! Sistematski pregled, ginekolog, okulist... - barem jednom godišnje, kolonoskopija (nakon 50-te svakih 10 godina)... Ne zaboravite, mnoge bolesti koje se otkriju na početku, su izlječive!

Spavanje
Spavanje

6. Postavite si vrijeme spavanja. Spavanje je jedna od onih stvari za koje svi znaju da je bitno što dulje spavati i biti odmoran, ali nikako da to i realiziraju. Dakle, priuštite si san kao kad ste bili klinac/klinka i namjestite na satu vrijeme do kada morate biti u krevetu (recimo, ako se budite u 7 ujutro, spavanje je u 23:00). Sat vremena prije, obavezno isključite sve svoje elektroničke aparate, od mobitela do kompjutera.

meter za mjerenje
Mjerite se!

7. Mjerite se! Vaganje je veliki pokretač. Možda ćete na početku biti razočarani brojem svojih kila, ali dio tih kila je težina vode. To znate.  Još je više motivirajuće:  mjerite si tri područja tijela: oko prsa, najtanji dio vašeg struka i opseg bedra. Tako ćete vidjeti kako se vježbanjem mijenja vaše tijelo i kako gubite centimetre. Rekli smo vježbanje?

Vježbanje u teretani
Vježbanje u teretani

8. Da, počnite vježbati ODMAH i da bi vidjeli brže motivirajuće rezultate, uzmite nekog sportaša ili trenera koji zna što i kako radi i slijedite njegove upute! Cijeli siječanj, u  prvih par dana uhvatite jači ritam, vježbajte barem 4 dana u tjednu, a od toga dva dana tjedno vježbajte ujutro i navečer. Drugi trening će vam biti već lakši, a u veljači možete smanjiti vježbanje i trenirati 2 puta tjedno, znajući da ste već napravili veliki napor - pokrenuli ste se!

9. Plivajte! Ako niste vježbali nekoliko mjeseci (ili godina), bazeni su idealno mjesto za raditi na sebi. Osim što su i fora izazov - pogotovo areobik u vodi, ne stvaraju velik pritisak na zglobove.

Hodanje
Hodanje

10. Vozite bicikl ili hodajte! Umjereno, ne zahtjevno. I hodanje i vožnja bicikla relaksiraju, opuštaju, odmaraju, čiste dušu i mozak, a jačaju i oblikuju tijelo.  Idealno.

Vožnja biciklom
Vožnja biciklom

Nemojte čekati, krenite ODMAH!