Proizvodi za masnu kožu sklonu aknama s prirodnim sastojcima

| Beauty |

Vichy linija Normaderm

S pomoću tri nova proizvoda marka Vichy odgovara na izazove masnog sjaja, a sve zahvaljujući prirodnoj formuli koja također djeluje protiv nepravilnosti te istovremeno koži pruža potrebnu hidrataciju za zdrav izgled kože.

Mnogi čimbenici utječu na razvoj akni, a iako ih najčešće povezujemo s adolescencijom, sve su češće prisutne i kod odraslih. Istraživanja su pokazala da se oko 80 posto tinejdžera, kao i do 40 posto žena u dobi od 25 do 40 godina, suočava s problemom akni. [1]  Za odgovarajuću njegu nepravilnosti i masnog sjaja kože iz laboratorija Vichy stižu tri nova proizvoda iz linije Normaderm: Phytosolution krema za čišćenje i matiranje kože s vulkanskim perlitom, Phytosolution matirajuća maglicaiS.O.S. sumporna pasta protiv nepravilnosti. Prirodni sastojci u ovim proizvodima, salicilna kiselina, aminokiseline, glina i vulkanski perlit smanjuju višak sebuma i upijaju masnoću. Sumpor isušuje nepravilnosti, Niacinamid smiruje kožu, a Vichy vulkanska voda jača kožnu barijeru. Novi Normaderm Phytosolution proizvodi su jedinstveni i formulirani tako da kontroliraju proizvodnju sebuma tijekom dana i ne dopuštaju prosijavanje kože.

Osim nepravilnosti, sve veći problem masne kože sklone aknama je i višak sebuma, koji se stvara na koži zbog užurbanog načina života, zagađenja, stresa, brze prehrane. „Nepravilnosti postaju vidljive na površini kože kada se začepe izvodni kanali žlijezda lojnica, što dovodi do nakupljanja sebuma”, objašnjava farmaceutkinja Ana Kovačević, stručna suradnica za obrazovanje i znanstvenu komunikaciju marke Vichy. Razina sebuma se u koži mijenja tijekom dana: najniža je ujutro, a najviša u podne. Iz tog su razloga proizvodi Normaderm Phytosolution formulirani tako da kontroliraju proizvodnju sebuma tijekom dana i ne dopuštaju prosijavanje kože.

Phytosolution krema za čišćenje i matiranje kože s vulkanskim perlitom 

Vichy Phytosolution krema za čišćenje i matiranje kože s vulkanskim perlitom

Phytosolution krema za čišćenje i matiranje kože s vulkanskim perlitom predstavlja prvi korak u njezi masne kože. Nanosi se na dlanove i utrljava kružnim pokretima na vlažno lice i vrat. U dodiru s vodom nastaje nježna pjena koja uz temeljito čišćenje uklanja i višak sebuma te odčepljuje pore. U dodiru s vodom, krema za čišćenje na bazi gline koja upija masnoću, postaje nježna pjena i dubinski čisti kožu. Koža je matirana, pročišćena i čista. Nakon utrljavanja ispire setoplom vodom i lice je spremno za daljnju njegu. Osim ujutro, za najbolje rezultate postupak treba ponoviti i navečer. 

Formula Phytosolution kreme za čišćenje i matiranje kože s vulkanskim perlitom temelji se na glinenoj teksturi i vulkanskom perlitu koji upijaju masnoću, dok salicilna kiselina smanjuje njezino stvaranje te trenutno čisti i matira kožu.Učinkovitost kreme testiralo je 55 žena s mješovitom i masnom kožom na temelju samoprocjene. Nakon četiri tjedna upotrebe 84 posto njih tvrdi da im je koža manje masna i matirana, 93 posto da proizvod uklanja nečistoće (prljavštinu, prašinu, onečišćenja), dok 73 posto smatra da pore izgledaju odčepljeno.

Normaderm Phytosolution matirajuća maglica

Vichy Normaderm Phytosolution matirajuća maglica

Njega masne kože ne bi trebala završiti jutarnjom njegom jer se lučenje sebuma povećava tijekom dana. Žene obično pribjegavaju matiranju lica maramicama ili kompaktnim puderom, ali oni nemaju trajni učinak. Minimalistička formula prirodnog podrijetla sa samo 8 sastojaka u Phytosolution matirajućoj maglicomogućuje koži da ostane hidratizirana, matirana i svježa tijekom dana. Aminokiseline smanjuju višak sebuma, dok vulkanska voda Vichy obogaćena s 15 esencijalnih minerala jača njezinu prirodnu obranu.

Matirajuću maglicu raspršite dva puta dnevno s udaljenosti od 15 cm, kao i u bilo kojem dijelu dana kada smatrate da je to potrebno. S pomoću maglice nestaje neželjeni sjaj i postiže se isti učinak čak i ako ste našminkani. Učinku svjedoči 50 osoba nakon četiri tjedna ispitivanja proizvoda na temelju samoprocjene: čak 88 posto njih primijetilo je smanjenje sebuma, masnog sjaja i znoja, dok 96 posto tvrdi da im je koža istovremeno svježa. 

S.O.S. sumporna pasta protiv nepravilnosti – za masnu kožu sklonu nepravilnostima

Vichy S.O.S. sumporna pasta protiv nepravilnosti

Njega za lokalizirane nepravilnosti koja isušuje bubuljice, umiruje i smanjuje pojavu nepravilnosti je S.O.S. sumporna pasta protiv nepravilnosti. Formula paste temelji se na10 posto sumpora koji isušuje nepravilnosti, niacinamidu koji doprinosi smirivanju kože na mjestu nanošenja te glikolnoj kiselini koja uklanja mrtve površinske stanice kože. Za postizanje najboljih rezultata potrebno ju je nanijeti izravno na nepravilnosti i ostaviti da djeluje preko noći.

Nakon drugog dana upotrebe 92 posto ispitanika reklo je da S.O.S. pasta ostavlja blagi osjećaj na koži. Nakon tjedan dana 90 posto ispitanika primijetilo je da su postojeće nepravilnosti manje vidljive i manje crvene, dok je 96 posto njih primijetilo da su nepravilnosti manje vidljive.

Bez obzira na to je li koža sklona aknama, drugim nepravilnostima ili prosijavanju u adolescenciji ili odrasloj dobi, učinkovitu njegu za njihovo rješavanje pruža Vichy u obliku noviteta linije Normaderm –  Phytosolution kreme za čišćenje i matiranje kože s vulkanskim perlitom, Phytosolution matirajuće maglice S.O.S. sumporne paste protiv nepravilnosti. Za potpunu njegu koja neće dopustiti da se razina hormona i stres primijete na licu žene u njezinim najboljim godinama.