Proizvodi za kosu koje pogrešno koristite

| Beauty |

Instagram / @tonigarrn

Vrijeme je da počnete koristiti svoje styling proizvode za kosu kao pravi profesionalci te izbjegnete pogreške koje svi sustavno radimo.

Uvijek se pitamo kako ne možemo dobiti frizuru kao kad izađemo iz frizerskog salona. Čak ste i kupili proizvode koje vaš frizer koristi, ali opet ništa? Možda ih pogrešno koristite. Pjena, gel, ulje ili lak za kosu. Svaki proizvod ima svoje specifičnosti i morate znati kako i kada ih koristiti.

Pjena za stiliziranje
Prije svega, nemojte nanositi pjenu na mokru kosu, jer će učiniti kosu teškom, a kosa će se ulijepiti odnosno spustiti na skalp! Za lijep i prirodan volumen uvijek je nanosite na suhu kosu.
Isto tako nemojte širiti pjenu na prednji i bočni dio glave. Pjenu nanesite ja samom vrhu glave te je proširite uz pomoć češlja u duljinu.

Instagram / @gisou_official

Gel za kosu
Gel za kosu odličan je styling proizvod, ali samo ako se koristi ispravno. Nanesite malu količinu gela na vlažnu kosu (ne mokru) te je isfenirajte s okruglom četkom za feniranje. Ako koristite gelove za čvrstoću i sjaj, vaša kosu će upravo takva i biti.

Lak za kosu
Mnogi prskaju lak za kosu preblizo tjemene te se pitaju kako to da im je kosa ulijepljena za skalp. Jednostavnim trikovima možete spriječiti ulijepljenu kosu te imati savršenu čvrstoću. Važno je zadržati udaljenost od najmanje dvadeset centimetara do glave prilikom prskanja laka za kosu. Važno je i ne zadržavati se na određenom dijetu, jer riskirate preveliki nanos proizvoda. Obavezno dobro protresite lak za kosu prije nego ga nanesete.

Instagram / @avechannah

Ulje za kosu
Ulje je posebno popularno za dugu kosu, kako bi kosa bila gipka i sjajna. Ulje za kosu treba koristiti samo na vrhovima dlake, jer im je potrebna najveća briga. Važno je da kosa, kao i kod gotovo svih proizvoda za oblikovanje, nije mokra, već vlažna.