Proizvodi koje ne smijete kupovati u drogeriji

| Beauty |

Instagram / @kikomilano

Obožavamo drogerije, jer nam nude širok spektar cjenovno jeftinih, a kvalitetnih proizvoda bez kojih ne možemo. Međutim ipak postoje proizvodi koji nisu preporučljivi za kupovinu u drogerijama. 


1. Parfem
Jeftini parfemi ne miriše nužno lošije od onih skupih i dizajnerskih. Problem s jeftinim parfemima je da miris brzo nestaje s kože. Također mogu ostaviti neugodne mrlje na odjeći. Međutim obratite pažnju i pri kupovini skupih parfema. Ako su police na kojima se parfem nalazi zagrijane od rasvjete, velika je vjerojatnost da je formula parfema narušena.

Instagram / @womanoftaste

2. Prehrambeni dodatci
Vitamini, minerali i lijekovi bez recepta polako postaju dostupni i u drogerijama. Međutim, ove proizvode bi uvijek trebali kupovati u ljekarnama. Čak i uz najobičnije prehrambene dodatke koje odlučite uzimati vrlo je važno posavjetovati se sa stručnom osobom poput ljekarnika. Nuspojave tih proizvoda često su podcijenjene. Na ovo bi posebno trebale pripaziti žene koje piju pilile, jer postoje suplementi koji mogu nadjačati učinak pilile.

3. Boje za kosu
Pri kupnji proizvoda za bojanje kose morate pripaziti na razine amonijaka i drugih kemijskih zagađivača. Nažalost upravo su jeftine drogerijske boje prepune upravo tih sastojaka.