Probiotička njega lica rješava sve probleme

| Beauty |

Instagram / @nicolebernardes

Ne želite se više nikada susretati s problemima kože poput bubuljica, crvenila i zatezanja? Sve to obećava nova vrsta njege lice, a tajna je u probiotiku. Donosimo vam sve o novom režimu za njegu kože.

Probiotici su iznimno važni za lijepi ten. Cijela površina kože biva 'kolonizirana' ovim živim mikroorganizmima koji jačaju barijeru kože te je štite od patogena.

Na koži se nalaze bakterije bez obzira koliko često je prali i s kojim preparatima. Uz one dobre za nas, na koži se mogu pronaći i one manje dobre koje se često razmnožavaju upravo zbog prekomjernog čišćenja lica, stresa, lijekova ili negativnih okolišnih utjecaja.

Čestim i grubim čišćenjem lica najčešće se rješavamo dobrih bakterija koje su osjetljivije od onih štetnih, dok štetnima dajemo otvoren put ka razmnožavanju.

Instagram / @embed_ufi

Bakterije iz mliječnih kiselina koja se nalaze u probiotskim kremama potiču rast dobrih bakterije koje sprječavaju one loše u širenju. Probiotske bakterije uravnotežuju floru kože i čine ju otpornijom.

Ove kreme pomažu i kod nečistoća i crvenila kože. Reguliraju pretjeranu proizvodnju sebuma te rješavaju problem prištića i ekcema.

Stručnjaci preporučuju kombinaciju vanjske i unutarnje upotrebe probiotika. Probiotike možete pronaći u hranu kao što su zobene pahuljice, poriluk, luk, kefir i jogurti, a dostupni su i u kapsulama.