Pristupačna i čudotvorna krema jedne od najljekovitijih biljki na svijetu

| Beauty |

Neven je biljaka narančastih cvjetova koji su danju otvoreni, dok su noću i prilikom tmurnog vremena zatvoreni. Potječe iz Južne Amerike, no njegov se uzgoj s vremenom proširio diljem Europe i Afrike. S njegovim ljekovitim svojstvima upoznali su se još stari Egipćani koji su ga koristili za pripremu ljekovitih pripravaka, danas se koristi kao krema, mast, ulje, gel i čaj.


Uspješan je u liječenju zdravstvenih problema kao što su problemi s jetrom, bubrezima, hepatitisa i virusa herpesa, a pomaže i kod menstrualnih grčeva.
S obzirom na to da ima antibakterijska i antiupalna svojstva neven se često koristi i kod kožnih oboljenja, ali i kod njege i regeneracije kože.
Krema nevena blagotvorna je za kožu, usporava njeno starenje, dubinski je hidratizira, a može se koristiti i kao krema za područje oko očiju zbog svojih svojstava koji ublažavaju podočnjake.
Zbog svojih antiupalnih svojstava neven liječi rane i iritacije na koži, poput opekotina, osipa, rana, svrbeža, a djelotvorna je i u uklanjaju ožiljaka na koži.
Neven eliminira bakterije s kože i tako sprječava pojavu akni na licu.
Pomaže i kod u uklanjaju simptoma dermatitisa, psorijaze, seboreje, proširenih pora, mitesera i raznih reakcija na koži.