Prirodne maske za lice namijenjene za svaki problem kože lica

| Beauty |

Instagram/@k.els.e.y

Postoji prirodna kozmetika, a nakon nje postoji kozmetika toliko prirodna da je proizvedena samo od sastojaka koje možete promaći u vlastitoj kuhinji.

Naravno postoje sastojci koji su sigurniji i učinkovitiji od drugih uz koje možete napraviti savršene maske za lice za svaki problem koji vas muči.

Bez obzira jeste li izbirljivi prema onome što ide na vašu kožu ili vam je jednostavno potrebna maska kako biste osvježili kožu svoga lica, u nastavku pročitajte jednostavne recepte za prirodne maske za lice, napravljene od zdravih sastojaka.

Anti-aging maska

Bobice su antioksidanti koji pomažu u borbi protiv štetnih slobodnih radikala koji mogu dovesti do prvih ili preuranjenih znakova starenja. Zato je maska za lice napravljena od bobičastog voća siguran izbor.

Jednu malu šaku borovnica, šaku malina i šaku kupina pomiješajte u gustu smjesu koja ima konzistenciju soka te nanesite na kožu i ostavite da djeluje 15 minuta. Za kraj, lice dobro isperite mlakom vodom.

Maska za suhu kožu

Vitamin A iz banane i vitamin E iz avokada pomažu u oživljavanju isušene kože, dok med, maslinovo ulje i jogurt služe kao umirujuća, hranjiva baza.

Pomiješajte 1/4 šalice pirea od banane, 1/4 šalice pira od avokada, 1 žličicu meda, 1 žlicu maslinovog ulja i 2 žlice grčkog jogurta te smjesu ostavite da djeluje na koži 15 minuta. Na kraju masku dobro isperite mlakom vodom.

Maska za masnu kožu

Menta sadrži salicilnu kiselinu koja čisti pore, a vitamin C i limunska kiselina u citrusima pomažu u posvjetljavanju i pilingu kože. No, morate biti oprezni i ne smijete ovu masku predugo ostaviti na koži jer postoji mogućnost da će ju počet nagrizati. Svježi agrumi, također, mogu biti alergeni, zato napravite patch test ove maske prije nego li ju razmažete po cijelom licu.

Pomiješajte 2 žlice pirea od naranče, malo soka od limuna i limete te 3 zgnječena lista svježe metvice u konzistentnu smjesu i ostavite masku da odstoji 5 minuta. Zatim ju nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 minuta, ovisno o vašoj toleranciji. Na posljetku masku isperite mlakom vodom.

Maska za posvjetljivanje kože lica

Đumbir pomaže ravnomjernom tonu kože dok ju cimet čini bistrom, a kurkuma joj daje prirodan sjaj.

Pomiješajte 3/4 šalice grčkog jogurta, malo mljevenog đumbira, kurkume i cimeta. Smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minute te ju na kraju isperite mlakom vodom.

Maska za ton i teksturu

Vitamin A u rajčici pomaže ujednačavanju tonusa, dok je smeđi šećer fizički čisti piling za glatku kožu.

Pomiješajte 2 žlice pirea od rajčice, 3 žlice smeđeg šećera i malo soka od limuna i limete u gustu smjesu te ju zatim nanesite na kožu i ostavite da djeluje pet minuta. Nježno masirajte kožu kružnim pokretima za piling i na kraju masku isperite mlakom vodom.