Priroda kao najučinkovitiji saveznik u borbi protiv celulita

| Beauty |

Biljkama u borbu protiv celulita

Jedan od najvećih estetskih s kojim se žene susreću zasigurno je celulit, tek su rijetke sretnice koje se mogu pohvaliti da ga nemaju, a one druge, manje sretne, dolaskom prvih sunčevih zraka kreću u borbu protiv njega.

Celulit ili narančina kora je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama, do tog stanja dolazi kod nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom zbog čega dolazi do slabljena vezivnog tkiva koje povezuje kožu s mišićima. Celulit se uglavnom javlja nakon puberteta, češće kod žena nego muškaraca.

Termin celulit prvi put je upotrijebljen 1920. godine, a od tada se počeo pojavljivati u gotovo svim tiskanim časopisima. Uzroci njegovog nastanka mogu biti mnogobrojni, nedostatak fizičke aktivnosti, loša i neredovita prehrana, promjene u strukturi vezivnog tkiva, genetski utjecaju, konzumiranje duhana i alkohola, hormonalni utjecaji i mnogi drugi.

Dobra je vijest da priroda ima odgovor na sve, pa i na celulit. Uz fizičku aktivnost, vodu i pravilnu prehranu u borbi protiv celulita od velike pomoći mogu vam biti biljna i eterična ulja. Mi smo za vas izabrali ona najefikasnija, na vama je samo da ih što prije krenete koristiti i do ljeta bit ćete spremni.

  • Ulje bršljana pokazalo se kao veoma učinkovit saveznik u borbi protiv celulita, naime zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima razgrađuje celulit mnogo bolje čak i od kofeina koji je poznat po anticelulitnom učinku, također obnavlja i regenerira kožu.
  • Ulje ružmarina poznato je po pročišćavajućem djelovanju i pomaže u borbi protiv zadržavanja vode.
  • Slatki komorač se baš kao i ružmarin koristi protiv zadržavanja vode u tijelu, a uz to ima vrlo ugodan miris.
  • Atlas cedrovina pomaže kod ublažavanja zadržavanja tekućine u tijelu i potiče razgradnju masti.
  • Grejp osim to je fin i ima osvježavajući miris poznat je kao limfni stimulans i potiče na razgradnju masti.
  • Ulje gorke naranče potiče usporenu cirkulaciju.