Pripremite svoju kožu za sunce

| Beauty |

Ljeto uskoro počinje, a vi još uvijek niste učinili ništa kako bi se pripremili za ono što slijedi. Nemojte se zabrinjavati, nismo ni mi. Iako sunčanje u solarijima nije baš zdravo, za sunce se svakako treba pripremiti. Osim ako ne želite prvih tjedan dana ljetovanja provesti u sobi liječeći opekline i mazajući se jogurtom. Sunce je definitivno sve opasniji neprijatelj našem zdravlju, ali tako lijepo izgledamo kada smo preplanuli da ne možemo odustati od „prave ljetne boje“. Mi bi vam definitivno preporučili kratku pripremu za odlazak na more.

Za početak u svakoj ljekarni možete kupiti tablete beta-karotena koji će vaš organizam pripremiti za sunce iznutra. Jedna kapsula dnevno do odlaska na more i tijekom vašeg ljetovanja nisu prevelika muka, a vašem tijelu će značiti puno i omogućiti će vam brže tamljenje.

Prije odlaska na more dobro je i da  napravite piling da bi odstranili mrtve stanice kože kako bi vam se boja jednomjerno primala, a zaštitne kreme bolje upijale. Osim tableta beta-karotena i pilinga, preporučili bi vam da „nabacite“ određenu baznu boju kako ne bi otišli na more „bijeli kao sir“.  

Naš prvi izbor je sunčanje na terasi ili balkonu tijekom vikenda koji su preostali do vašeg odlaska na more. Skinite se u kupaći, možete i u toples ako vam je balkon na dobrom skrivenom mjestu i uživajte. Naravno, obavezno se prije namažite i to visokim zaštitnim faktorom jer kao što smo spomenuli sunce je postalo jako opasno! Zaboravite savjete svoje bake da se najbolje crni od kakao putra ili maslinovog ulja i na sunce nikada ne idite bez adekvatne zaštite. Ako ništa drugo, koža će vam od toliko krema biti nježna i mekana.

Ukoliko nemate živaca za sunčanje na terasi, a ne bojite se solarija, preporučamo nekoliko odlazaka. Naš savjet je da krenete sa nekoliko minuta, otprilike 5-6 i postepeno povećavate do maksimalno 10. Nikada se ne sunčajte dva dana za redom već najčešće svaka dva dana. Nakon par odlazaka kada već dobijete podlogu, do odlaska na more svakih nekoliko dana odite samo održati boju. Mi vam preporučamo da se i u solariju namažete sa zaštitnim faktorom kao i da obavezno zaštitite madeže.

Za one kojima je sve to prekomplicirano, predlažemo jednostavniji način, a to su kreme za lagano samotamnjenje kojih na našem tržištu ima mnogo. Samo pazite da ih dobro razmažete kako vam ne bi ostavile fleke, pogotovo na područjima oko zglobova te prstiju.

Prehrana je još jedan važan segment koji vas može odlično pripremiti za boravak na suncu. Prije odlaska na more trebali bi se hraniti antioksidansima i hranom bogatom vitaminima A, C i E, dakle uglavnom svježim voćem i povrćem te orašastim plodovima.

Nakon što ste se kvalitetno pripremili za izlaganje vašeg tijela na suncu, dolazimo do najvažnijeg djela, a to je nanošenje krema sa zaštitnim faktorom. Pretjerano izlaganje suncu uzrokuje starenje i boranje kože i smanjuje njenu elastičnost. Zato svaki puta kad odlučite se ne namazati kremom pomislite kako ćete izgledati za 10, 20 godina i postoji li mogućnost da ćete izgledati ljepše ako se ipak namažete. Ako vas već ne brine vaše zdravlje, jer se nadate da neće baš vas zadesiti problemi koji mogu, onda neka vas barem brinu bore i starost vaše kože.

Jako je bitno da kupite kremu za zaštitom i protiv UVA i protiv UVB zraka. Ukoliko ste i vi jedni od onih kojima ta podjela nikad nije bila jasna, ajmo reći ovako: UV zračenje na zemlji sastoji se od velike količine UVA zraka i ovisno o stanju ozonskog omotača, UVB zraka. UVA zrake potiču tamnjenje kože, ne prodiru duboko u kožu, ali duže izlaganje UVA zrakama može uzrokovati oštećenja kože dok UVB zrake prodiru u dublje slojeve kože i mogu uzrokovati veća oštećenja kože.

Iako je preplanula put ljetni imperativ gotovo svih pripadnica ljepšeg spola, izlaganje suncu bez prikladne zaštite, ali i njege nakon sunčanja može trajno oštetiti kožu i ubrzati njezino starenje.

Donosimo vam Avonovu liniju ljetnih proizvoda Sun+koji učinkovito štite od UVA i UVB zraka i posjeduju Activi-D tehnologiju koja potiče aktivnost vitamina D, nužnog za održavanje zdravog izgleda kože.

Za osjetljivu kožu ili kod prvog izlaganja suncu, preporučljivo je koristiti visoki zaštitni faktor pa tako Avon preporučuje hidratantnu kremu za sunčanje za osjetljivu kožu s faktorom 50, Quick Dry prozirni spray za sunčanje faktora 30 i hidratantnu kremu za sunčanje za lice sa faktorom 30. Zaštitu je potrebno nanijeti 15 – 30 minuta prije izlaganja suncu te ponoviti postupak nakon svakog kupanja, pretjeranog znojenja, brisanja ručnikom ili barem svaka 2 sata.

Avon Sun prozirni spray za sunčanje spf 30
Avon Sun prozirni spray za sunčanje spf 30

Među cool ljetnim proizvodima svakako su Avonovo „Maxi Tan“ ulje u sprayu za naglašavanje puti, hidratantni losion s beta karotenomte ulje u sprayu za naglašavanje putikoji se nanose ispod zaštitne kreme, prije svakog sunčanja, a koji pomažu postići savršena preplanulost kože i zlatni ten.

Avon Sun maxi tan spray za naglašavanje puti
Avon Sun maxi tan spray za naglašavanje puti

Budući da sunce isušuje kožu, jako je bitna i njega nakon sunčanja te je nakon svakog dužeg izlaganja sunci preporučeno korištenje proizvoda za dubinsku hidrataciju. Ovdje vam preporučujemo korištenje Avonovog osvježavajućeg losiona u sprayu s vitaminom C nakon sunčanja i After Sun umirujući maslac za tijelo koji će umirit će kožu i vratiti joj prirodnu elastičnost. Ako želite da vaša kože prilikom večernje šetnje rivom ima dodatni sjaj tu je Avonov After Sun svjetlucavi losion za tijelo.

Nakon svih ovih savjeta sigurni smo da ste spremni uputiti se u toplije krajeve Lijepe naše i da ćete nam se vratiti sa lijepom, mekanom i zdravom kožom! Uživajte!