Pripremite svoju kožu za dugo toplo ljeto

| Beauty |

Topli dani su pred nama, temperature su sve više, suknje kraće, a naša stopala su predugo bila skrivena ispod čizama. Vrijeme je da vašu kožu pripremite za sunčanu invaziju! Prvi korak neka bude piling cijelog tijela. Uz pomoć spužve, napravite piling tijela, pazeći pri tome na osjetljivija područja, kao što su leđa, područje dekolta i stopala. Kako biste izbjegli iritacije kože, tuširajte se hladnijom vodom. Vaša koža će vam biti itekako zahvalna ali i spremnija za sunčane zrake, bronzere i druge preparate koje idu ruku pod ruku s toplim danima.

Ukoliko koristite sredstva za samotamnjenje, prije nanošenja spreja se istuširajte, depilirajte, uredite nokte i obavite ostale estetske detalje, budući da i ove radnje mogu dovesti do mrlja na koži. Koristite sredstva koja se nanose uz pomoć spužvica ili ona koja su u spreju. Koljena, laktove i ostale pregibe namažite i losionom, kako biste izbjegli narančasta predjela.

Nipošto nemojte zaboraviti ni na njegu kose. U ljetnim danima, kosa je također na udaru UV zraka, a kako se ne biste borili sa suhom i ispucanom kosom, jednom tjedno na kosu nanesite masku, a maske od pšenice su idealne za stvaranje zaštitnog sloja, kao i ulja, koja će štiti vaše vrhove kose od pucanja.

Koristite kreme s UV zaštitom svaki dan. Iako niste na plaži, sunčeve zrake vam mogu naštetiti i tijekom šetnje gradom ili odlaska na poslovni sastanak. Birajte kreme koje sadrže zaštitu od UV zraka SPF 30 i nanesite je duž vrata i lica, osim područja oko očiju, budući da je tu koža izrazito tanka i moglo bi doći do iritacija.

Kreme sa zaštitnim faktorom idealan su način sprječavanja nastanka sunčanih pjega. One su rezultat kroničnog dnevnog izlaganja suncu. Možete ih se riješiti u liječničkim ordinacijama ili doma uz pomoć pilinga s glikolnom kiselinom ili salicylicom, koji će ukloniti mrtve stranice. Nakon toga nanesite na kožu serum sa sredstvima za izbjeljivanje kao što su hidrokinon, vitamin C, soja ekstrakt i dr.

Njegujte svoja stopala! Ispucale pete u kombinaciji sa fantastičnim sandalama ne izgledaju dobro. Ne morate trošiti velike svote novca na tretmane u kozmetičkim salonima. Uz odgovarajući piling, kupku, četke i salicilnu kiselinu, vaša stopala će izgledati njegovano i lijepo.

Nosite bronzer! Bronzer će vašoj preplanuloj puti dati onaj wow efekt na kraju. Nanesite ga duž jagodica, na vrh brade, duž kosti na nosu i nipošto nemojte pretjerivati s nijansama ili potezima četkom duž lica. Jedan pozez je itekako dovoljan, a neka nijansa vašeg bronzera bude nijansu tamnija od vaše puti.